Η Nissan αγόρασε αυτήν την Porsche 959 για να μελετήσει το σύστημα τετρακίνησης της

Σχετικά άρθρα

Αυτή η πράσινη Porsche 959 Komfort είχε πρώτο ιδιοκτήτη την Nissan. Φέρει αριθμό πλαισίου 022 και είναι μια από τις 292 959 Komfort που κατασκεύασε η Porsche και η Nissan την αγόρασε μέσω μιας βέλγικης αντιπροσωπείας.

Με την παραλαβή του, το αυτοκίνητο στάλθηκε αμέσως στην Ιαπωνία και εκεί έγινε βίδες προκειμένου η Nissan να μελετήσει τα μυστικά του, με τους Ιάπωνες να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο προηγμένο σύστημα τετρακίνησης που διέθετε. Η τεχνογνωσία αυτή χρησιμοποιήθηκε από την Nissan για να εξελίξουν το σύστημα τετρακίνησης ATTESA ET-S του Skyline GT-R R32.

Η 959 διέθετε το πιο προηγμένο σύστημα τετρακίνησης στον κόσμο εκείνη την εποχή, αφού είχε ξεκινήσει να εξελίσσεται ως αγωνιστικό για το Group B.

Όταν η Nissan δεν το χρειαζόταν άλλο το αυτοκίνητο, το επανασυναρμολόγησε και το πούλησε σε έναν από τους μηχανικούς της, που το κράτησε για αρκετά χρόνια, προτού τελικά πουληθεί σε έναν Αμερικάνο.

Το αυτοκίνητο δόθηκε στην Canepa το 2019 που ανέλαβε την πλήρη αποκατάσταση του. Απαιτήθηκαν περισσότερες από 4.000 ώρες και 4 χρόνια προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες που κόστισαν 950.000 δολάρια. Από το εργοστάσιο το αυτοκίνητο ήταν βαμμένο στο ασημί χρώμα Polar Silver, αλλά ο ιδιοκτήτης του ήθελε να βαφτεί στο πράσινο Oak Green.

Φέρει νέα νέα αμορτισέρ Penske με ελατήρια τιτανίου, αναβαθμισμένα φρένα, νέες ζάντες 18″, με τον 2,85-λίτρων twin-turbo boxer κινητήρα να βελτιώνεται και να αποδίδει πλέον περισσότερα από 800 άλογα με 881 Nm ροπής. Τα 0-96 χλμ/ώρα (0-60 μίλια/ώρα), τα κάνει σε 2,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 370 χλμ/ώρα.

Το αυτοκίνητο θα βγει στο σφυρί από τον οίκο Broad Arrow Auctions το επόμενο Σαββατοκύριακο, όπου εκτιμά πως θα πουληθεί μεταξύ 3,25 και 3,75 εκατ. δολαρίων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...