Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του νέου Hyundai Tucson

Σχετικά άρθρα

Η Hyundai ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι στις 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει τα παγκόσμια, ψηφιακά αποκαλυπτήρια της νέας -τέταρτης- γενιάς του Tucson, και σήμερα η κορεάτικη εταιρία μας έδωσε μερικές φωτογραφίες και video του νέου μοντέλου φορώντας καμουφλάζ.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από μια εντατική περίοδο εξέλιξης στα κέντρα δοκιμών της Hyundai, στο Nurburgring Nordschleife και στους δρόμους σε όλο τον κόσμο, αυτές οι φωτογραφίες και video έρχονται από τις δοκιμές στην Τσεχία και την Αυστρία, που είναι για το fine-tuning του μοντέλου, πριν από την κυκλοφορία του.

Δοκιμασμένο στην Ευρώπη, το νέο Tucson εκτέλεσε δοκιμές αντοχής και δυναμικές δοκιμές σε δρόμους όλης της Ευρώπης, από τις πιο κρύες χειμερινές συνθήκες δοκιμών στη Σουηδία έως τις δοκιμές ρυμούλκησης στις Άλπεις, και καυτού καιρού στον Ισπανικό νότο, ώστε να εξασφαλιστεί ότι ικανοποιούνται οι υψηλές προσδοκίες των Ευρωπαίων πελατών.

Από τις φωτογραφίες και τo video του δημοφιλέστατου μοντέλου της Hyundai, διακρίνεται έντονα ο ριζικά διαφορετικός σχεδιασμός του κορεαάτικου SUV, σε σχέση με αυτόν της τωρινής γενιάς, επιβεβαιώνοντας τα λόγια του Andrew Tuatahi, επικεφαλής προϊοντικού σχεδιασμού της κορεατικής εταιρίας, ότι το νέο Tucson θα είναι “πολύ ενδιαφέρον οπτικά”.

Διακρίνονται τα LED φώτα ημέρας, που είναι ενσωματωμένα μέσα στη μάσκα του μοντέλου, με το Tucson να ακολουθεί τη σχεδιαστική ταυτότητα “Sensuous Sportiness”, που έκανε το ντεμπούτο της στο νέο Elantra. Συνολικά, το νέο Tucson θα έχει μεγαλύτερο μήκος και πλάτος από το μοντέλο της προηγούμενης γενιάς, προσφέροντας ένα μακρύ καπό και κοντούς προβόλους, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να είναι αυξημένο και το μεταξόνιο του.

Παρατηρώντας το προφίλ, οι γραμμές στο τελείωμα της οροφής το κάνουν να μοιάζει με κουπέ, με τα γεμάτα γωνίες πάνελ του αμαξώματος να προσφέρουν μια δυναμική όψη. Οι σμιλεμένες επιφάνειες δημιουργούν εντυπωσιακή αντίθεση, μεταξύ μιας κομψής σιλουέτας και μιας μυώδους σφήνας, υποδηλώνοντας την κίνηση προς τα εμπρός, ακόμα και όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο.

Το εσωτερικό του θα είναι εξαιρετικά φουτουριστικό, καθώς θα διαθέτει δύο μεγάλες οθόνες, μια στο κέντρο της κονσόλας και μια για τον πίνακα οργάνων, με το νέο Tucson να κάνει χρήση καλύτερης ποιότητας υλικών.

Τέλος, θα εξοπλίζεται με σύστημα τετρακίνησης, και με αρκετά χαρακτηριστικά ασφαλείας. Κίνηση θα παίρνει από κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, θα υπάρχει και μια plug-in υβριδική έκδοση, ενώ εξετάζεται και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Από το 2004, η Hyundai έχει πουλήσει πάνω από 7 εκατομμύρια Tucson παγκοσμίως, με το 1,4 εκατ. εξ’αυτών να κυκλοφορούν στην Ευρώπη, καθιστώντας το μοντέλο το best seller της Hyunda στην ήπειρο μας. Η παραγωγή του νέου Tucson θα γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στην πόλη Nosovice της Τσεχίας και θα είναι η τρίτη γενιά του μοντέλου που παράγεται στην Ευρώπη, για την Ευρώπη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Kia κάνει δοκιμές του Tasman στην Αμερική

Πριν περίπου δύο εβδομάδες, η Kia ανακοίνωσε το όνομα του πολυαναμενόμενου pickup που ετοιμάζει, το οποίο θα λέγεται Tasman. Αυτό είναι το πρώτο pickup στην...

Ανάκληση για 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα

Ανακαλούνται 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα, παραγωγής από Απρίλιο 2023 ως και Δεκέμβριο 2023 που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον Επίσημο Εισαγωγέα, επειδή...

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...