Αυτό είναι το χρώμα των μονοθέσιων της Ferrari, που θα τρέξει στον 1000στό της αγώνα στο Mugello

Σχετικά άρθρα

Όπως έγινε γνωστό στις αρχές της εβδομάδας, τα μονοθέσια της Ferrari θα διαθέτουν ένα εορταστικό livery στο GP της Τοσκάνης, στη πίστα του Mugello, καθώς η ιταλική ομάδα θα συμπληρώσει το επόμενο σαββατοκύριακο τον 1.000στό αγώνα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1.

Η SF1000 των Sebastian Vettel και Charles Leclerc φέρει μια πιο σκούρα κόκκινη απόχρωση, πολύ κοντά στο μπορντό, με την οποία ήταν βαμμένες οι τρεις 125, με τις οποίες η Ferrari συμμετείχε στο GP του Μονακό το 1950.

Από το 1950, η Ferrari μετρά 237 νίκες, 16 πρωταθλήματα κατασκευαστών και 15 πρωταθλήματα οδηγών, όντας η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία της F1.

H Ferrari δεν είχε λάβει μέρος στον πρώτο αγώνα της ιστορίας της Formula 1, στη Monza, όμως στο Μονακό πήρε το πρώτο της βάθρο με τον Alberto Ascari να τερματίζει δεύτερος, πίσω από τον νικητή Juan Manuel Fangio με Alfa Romeo.

Ο αγώνας στο Mugello θα είναι ο πρώτος που ένας μικρός αριθμός φιλάθλων -μόλις 2.880- θα βρεθούν στις κερκίδες της πίστας από την Παρασκευή. Οι εορτασμοί για το 1.000στό GP θα επικεντρωθούν στην κοντινή Φλωρεντία με μια εκδήλωση στην καρδιά της πόλης το Σάββατο το απόγευμα.

Στη συνέχεια, την Κυριακή, πριν από την έναρξη του αγώνα, ο Mick Schumacher, μέλος της Ferrari Driver Academy (FDA) θα οδηγήσει την F2004, με την οποία ο πατέρας του Michael πήρε την τελευταία του νίκη στο πρωτάθλημα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα