Μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων η Daimler έχει δεχτεί δύο σοβαρές ήττες σχετικά με τη χρήση της κινητής τεχνολογίας στα μοντέλα της. Όπως θυμάσαι, στα μέσα του προηγούμενου μήνα η Mercedes έχασε δικαστική διαμάχη από τη Nokia, και τώρα σειρά πήρε η Sharp για παρόμοιο λόγο.

Πιο συγκεκριμένα, δικαστήριο του Μονάχου έδωσε το δικαίωμα στην ιαπωνική εταιρία τεχνολογίας να απαγορεύσει στην Daimler την πώληση οχημάτων, καθώς αποδείχθηκε ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποίησε τεχνολογία της Sharp χωρίς την άδεια της.

Στην περίπτωση της Nokia, το δικαστήριο είχε κάνει γνωστό ότι η Nokia θα έπρεπε να εκδώσει ομόλογο ύψους 7 δισ. ευρώ ως εγγύηση, για την κάλυψη τυχόν ζημιών σε περίπτωση ανατροπής της απαγόρευσης πωλήσεων.

To αντίστοιχο ποσό για την Sharp είναι μόλις 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, καθιστώντας την απόφαση της απαγόρευσης πολύ πιο εύκολη στην εκτέλεση, πράγμα που σημαίνει ότι η Daimler ίσως βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Ανανέωση

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σε απάντηση της δήλωσε ότι δεν καταλαβαίνει την απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου του Μονάχου και θα ασκήσει έφεση εναντίον της. Επιπλέον, η Daimler αναφέρει ότι δεν περιμένει διακοπή της παραγωγής ή απαγόρευση των πωλήσεων.