Η Lynk & Co παρουσίασε το Zero Concept, ένα πρωτότυπο που μας δείχνει το πως θα μοιάζει ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2021 και θα βασίζεται στη νέα SEA πλατφόρμα της Geely.

Το πρωτότυπο σχεδιάστηκε στο στούντιο της εταιρίας στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και μοιάζει αρκετά με μια hatchback έκδοση του 03 sedan, έχοντας βελτιωμένη αεροδυναμική.

Στο εμπρός μέρος διακρίνονται τα μικρά φωτιστικά σώματα με κάθετα LED φώτα ημέρας. Υπάρχουν αναδυόμενες λαβές στις πόρτες, οι οποίες είναι χωρίς πλαίσιο και στο πίσω μέρος συναντάμε φώτα LED, που ενώνονται με μια μπάρα, ενώ υπάρχει και μια λεπτή αεροτομή. Στο εσωτερικό υπάρχει νέο τιμόνι με επίπεδο κάτω μέρος, νέα οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και δερμάτινες επενδύσεις.

Η έκδοση παραγωγής θα προσφέρεται σε πισωκίνητη και τετρακίνητη έκδοση και σύμφωνα με πληροφορίες από την Κίνα θα φέρει μια μπαταρία 100 kWh, με την πισωκίνητη έκδοση να έχει αυτονομία 725 χλμ., και η τετρακίνητη 635 χλμ., σε κύκλο NEDC. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα, με το αυτοκίνητο να υποστηρίζει over-the-air αναβαθμίσεις.

Η εταιρία αναφέρει πως η μπαταρία του δεν έχει μείωση χωρητικότητας για τουλάχιστον 200.000 χιλιόμετρα, ενώ είναι σχεδιασμένη για να αντέξει για 2 εκατομμύρια χιλιόμετρα.