H Geely παρουσίασε νέα πλατφόρμα αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα

Σχετικά άρθρα

Ο όμιλος Zhejiang Geely Holding παρουσίασε σήμερα μια νέα πλατφόρμα, σχεδιασμένη και εξελιγμένη αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η νέα πλατφόρμα ονομάζεται Sustainable Experience Architecture (SEA), και -σύμφωνα με την Geely– πάνω της θα βασιστούν από μικρά έως μεγάλα επιβατικά οχήματα, καθώς και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα.

Η Geely, η οποία πούλησε περισσότερα από 2 εκατομμύρια οχήματα πέρυσι, θα αναπτύξει μοντέλα με βάση τη SEA με εννέα μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Geely, Volvo και Lynk & Co., ενώ ο πρόεδρος της κινέζικης εταιρίας, Li Shufu, δήλωσε την πρόθεση του να μοιράσει την “ηλεκτρική” πλατφόρμα και με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η Geely επένδυσε 18 δισεκατομμύρια γιουάν (2,6 δισεκατομμύρια δολάρια) για την έρευνα και την ανάπτυξη της εν λόγω πλατφόρμας, η οποία χρησιμοποιεί περισσότερο αλουμίνιο για να κάνει τα οχήματα ελαφρύτερα. Η SEA θα ενσωματώνει μια μπαταρία με διάρκεια ζωής έως 2 εκατομμύρια χιλιόμετρα, την οποία θα προμηθεύεται από την Contemporary Amperex Technology Co.

Τέλος, η κινέζικη εταιρία δήλωσε ότι βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες για να παραχωρήσει την πλατφόρμα, με την κινέζικη εταιρία να κατασκευάζει ήδη ένα νέο εργοστάσιο που θα συναρμολογεί μοντέλα με την συγκεκριμένη πλατφόρμα.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Αυτό είναι το Kia EV5 GT

Κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες φωτογραφίες της γρήγορης, GT έκδοσης του Kia EV5, με το αυτοκίνητο να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον μπροστά να παράγει...