Η Tesla εξαγόρασε γερμανική εταιρία κατασκευής γραμμών συναρμολόγησης μπαταριών

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γερμανία, η Tesla απέκτησε τη γερμανική εταιρεία Assembly & Test Europe GmbH (ATW). Η ATW εδρεύει στην πόλη Neuwied της Γερμανίας και τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ενώ υπήρχαν αναφορές ότι επρόκειτο να κλείσει.

Η Tesla φέρεται ότι την αγόρασε, με την ATW να απασχολεί 210 υπαλλήλους. Η τελευταία είναι μέλος της καναδικής εταιρείας ATS (Automation Tooling Systems), και -μεταξύ άλλων- παράγει γραμμές συναρμολόγησης μπαταριών για τη BMW και Daimler.

Οι επιχειρηματικοί εταίροι της ATW ενημερώθηκαν την Τρίτη ότι έχουν συμφωνήσει για την εξαγορά από μια εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων από την Καλιφόρνια. Παρότι δεν γίνεται αναφορά στο όνομα της Tesla, πηγές από την Γερμανία επιβεβαιώνουν ότι η εταιρία του Elon Musk κρύβεται πίσω από την συγκεκριμένη συναλλαγή.

Το εργοστάσιο της ATW στο Neuwied απέχει περίπου μία ώρα με το αυτοκίνητο από το Tesla Grohmann Automation στο Prum, όπου η Tesla κατασκευάζει το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού παραγωγής μπαταριών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...