Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γερμανία, η Tesla απέκτησε τη γερμανική εταιρεία Assembly & Test Europe GmbH (ATW). Η ATW εδρεύει στην πόλη Neuwied της Γερμανίας και τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ενώ υπήρχαν αναφορές ότι επρόκειτο να κλείσει.

Η Tesla φέρεται ότι την αγόρασε, με την ATW να απασχολεί 210 υπαλλήλους. Η τελευταία είναι μέλος της καναδικής εταιρείας ATS (Automation Tooling Systems), και -μεταξύ άλλων- παράγει γραμμές συναρμολόγησης μπαταριών για τη BMW και Daimler.

Οι επιχειρηματικοί εταίροι της ATW ενημερώθηκαν την Τρίτη ότι έχουν συμφωνήσει για την εξαγορά από μια εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων από την Καλιφόρνια. Παρότι δεν γίνεται αναφορά στο όνομα της Tesla, πηγές από την Γερμανία επιβεβαιώνουν ότι η εταιρία του Elon Musk κρύβεται πίσω από την συγκεκριμένη συναλλαγή.

Το εργοστάσιο της ATW στο Neuwied απέχει περίπου μία ώρα με το αυτοκίνητο από το Tesla Grohmann Automation στο Prum, όπου η Tesla κατασκευάζει το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού παραγωγής μπαταριών.