Η FIA απαγορεύει πλέον τις αντιγραφές τύπου Racing Point

Σχετικά άρθρα

Το WMSC (World Motor Sport Council) της FIA ενέκρινε την απαγόρευση την αντίστροφης μηχανικής που επέτρεψε στην ομάδα της Racing Point να δημιουργήσει φέτος ένα μονοθέσιο που είναι σχεδόν ίδιο με αυτό της Mercedes της περασμένης σεζόν.

Σύμφωνα με την FIA, το WMSC ενέκρινε τις αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς του 2021 που αποτρέπουν “την εκτεταμένη χρήση της αντίστροφης μηχανικής των ανταγωνιστικών σχεδίων για τον σχεδιασμό των αεροδυναμικών επιφανειών ενός μονοθεσίου”.

Όπως θα θυμάσαι οι αγωνοδίκες της FIA αποφάσισαν να επιβάλλουν πρόστιμο €400.000 και να αφαιρέσουν 15 πόντους από το παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών από την Racing Point, καθώς βρέθηκε ότι ο σχεδιασμός του φετινού μονοθέσιου της είναι μη νόμιμος.

Ωστόσο επιτράπηκε στην ομάδα να συνεχίσει να αγωνίζεται φέτος χωρίς να χρειάζεται να επανασχεδιάσει τα μέρη των μονοθεσίων της (brake ducts) που κρίθηκαν μη νόμιμα.

Παρότι Renault και Ferrari υπέβαλαν έφεση κατά της απόφασης της FIA, αυτές εν τέλει αποσύρθηκαν, ενώ και η Racing Point απέσυρε την δική έφεση της προς την FIA, με την οποία ζητούσε τη μείωση της ποινής της.

Η μεταστροφή αυτή ήρθε έπειτα από συνομιλίες που υπήρξαν ανάμεσα στις ομάδες της Formula 1 και την FIA, με την τελευταία να δίνει τις κατάλληλες διευκρινήσεις αναφορικά με τα καταχωρημένα μέρη (listed parts) των μονοθέσιων, τα οποία από φέτος υποχρεούται να κατασκευάζει μόνη της η εκάστοτε ομάδα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα