Επίσημο: Renault Megane eVision Concept

Σχετικά άρθρα

H Renault παρουσίασε σήμερα το Megane eVision Concept, ένα compact hatchback μοντέλου που συνδυάζεται τα στοιχεία ενός κουπέ και ενός SUV. Βασίζεται στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα CFM-EV, την ίδια που χρησιμοποιεί το Nissan Airya, που είναι αποκλειστικά σχεδιασμένη να φιλοξενεί ηλεκτρικά οχήματα, με τις διαστάσεις του να είναι περιορισμένες, αλλά να προσφέρει άνετους χώρους στο εσωτερικό.

Το πρωτότυπο μας δείχνει το πως θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής που θα κυκλοφορήσει του χρόνου. Έχει μήκος 4,21 μέτρα, πλάτος 1,8 μέτρα, ύψος 1,505 μέτρα και μεταξόνιο 2,7 μέτρα.

Σύμφωνα με τον Luca De Meo, CEO της Renault, η έκδοση παραγωγής θα είναι κατά 95% ίδια με το πρωτότυπο, με το Megane eVision να γίνεται το πρώτο μοντέλο σε μια νέα, ευρύτερη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Renault ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύξει μία από τις λεπτότερες μπαταρίες της αγοράς, με το υπόλοιπο σύστημα μετάδοσης κίνησης να έχει όσο το δυνατόν πιο συμπαγείς διαστάσεις. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 217 άλογα με 300 Nm ροπής και αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 60 kWh, η οποία υποστηρίζει ταχυφόρτιση με φορτιστή έως 130 kW.

Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε λιγότερο από 8 δευτερόλεπτα, με την Renault να μην αποκαλύπτει την αυτονομία του πρωτότυπου.

Το Groupe Renault δεσμεύεται να μηδενίσει τις εκπομπές CO2, μέχρι το 2050 στην Ευρώπη, ενώ μέχρι το 2030, στοχεύει να περιορίσει τις εκπομπές CO2, στο 50% της επίδοσης που είχε το 2010.

Μέχρι το 2022, όλα τα νέα μοντέλα του Groupe Renault που θα πωλούνται, θα έχουν τουλάχιστον μία ηλεκτρική ή εξηλεκτρισμένη έκδοση, σε μία αγορά, που, σε 5 χρόνια από σήμερα, το 50% των αυτοκινήτων που θα πωλούνται θα είναι είτε ηλεκτρικά, είτε υβριδικά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

MG EXE181 concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η MG θα παρουσιάσει το EXE181 concept, ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο hypercar που έχει carbon monocoque πλαίσιο και έχει άκρως αεροδυναμικό...

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...

Επίσημο: Renault Captur facelift

Την ανανεωμένη έκδοση του Captur παρουσίασε σήμερα η Renault, μιας και το μοντέλο μετά από 4,5 χρόνια που βρίσκεται στην αγορά χρειαζόταν μια ανανέωση...

Τέλος εποχής για το Renault Zoe. Νέο Clio το 2026

H Renault σταμάτησε επίσημα την παραγωγή του Zoe στις 30 Μαρτίου 2024 (αν και στην πραγματικότητα σταμάτησε πολύ πριν από τα Χριστούγεννα), με περίπου...