Η ιστορία της Bugatti ξεκινά από το 1909. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει 110 χρόνια και ο κόσμος έχει αλλάξει ριζικά, αλλά το εμβληματικό σήμα της γαλλικής εταιρίας έχει παραμείνει σχεδόν το ίδιο. Η Bugatti θέλοντας να μας αποκαλύψει τα μυστικά του έκανε γνωστές αρκετές λεπτομέρειες του.

1

2Ο Ettore Bugatti σχεδίασε το λογότυπο

3

Ο θρυλικός ιδρυτής της Bugatti ήθελε ένα επίπεδο, υψηλής ποιότητας σήμα και έτσι ήταν αυτός που το σχεδίασε, επιλέγοντας τις διαστάσεις του, τις γωνίες αλλά και την προοπτική που έχει από κάθε γωνία θέασης.

4

5Τα χρώματα του έχουν συγκεκριμένη σημασία

6

Το κόκκινο χρώμα συμβολίζει το πάθος και την απόδοση, ενώ τα λευκά γράμματα αντιπροσωπεύουν την κομψότητα και την ευγένεια. Τα μαύρα αρχικά γράμματα του Ettore Bugatti αντιπροσωπεύουν την αριστεία και το θάρρος.

760 κουκίδες

8

Οι 60 κουκίδες εμπνεύστηκαν από την τάση Art Nouveau που κυριαρχούσε στις τέχνες στα τέλη του 1800 και στις αρχές του 1900

9Ζυγίζει μόλις 159 γρ.

10

Το κάθε σήμα είναι κατασκευασμένο από ασήμι και το βάρος του είναι μόλις 159 γραμμάρια.

11

12Το κατασκευάζει μια οικογενειακή επιχείρηση 242 ετών

13

Η Poellath GmbH & Co. KG Münz- und Prägewerk ιδρύθηκε στο Schrobenhausen της Βαυαρίας το 1778. Η γερμανική εταιρεία έχει από καιρό αναγνωριστεί για τις τεχνικές μεταλλουργίας της, κατασκευάζοντας υψηλής ποιότητας, ανάγλυφα σήματα για πάνω από δύο αιώνες.

14

Όταν στις αρχές της δεκαετίας του 2000 παρουσιάστηκε η Bugatti Veyron, ανέλαβε την κατασκευή του σήματος που κοσμεί την γρίλια κάθε μιας Bugatti Veyron και Chiron. Η εταιρία κατασκευάζει επίσης και τα σήματα που τοποθετούνται στα κλειδιά κάθε μιας Bugatti.

15Είναι χειροποίητο

16

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Poellath, ο σχεδιασμός και η ποιότητα του σήματος της Bugatti απαιτούν να κατασκευαστεί στο χέρι. Η εταιρεία κατασκευάζει ακόμη και τα δικά της εργαλεία για να δημιουργήσει τα σήματα από ένα μονοκόμματο ασημένιο κομμάτι και 20 άτομα εμπλέκονται καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

17

Επειδή είναι χειροποίητο, το κάθε σήμα είναι μοναδικό και διαφέρει σε σχέση με τα υπόλοιπα.

18Χρειάζονται 10 ώρες για να κατασκευαστεί ένα σήμα

19

Από την αρχική κοπή μέχρι το γυάλισμα και τη διαδικασία φινιρίσματος, το κάθε σήμα χρειάζεται συνολικά 10 ώρες για να κατασκευαστεί.

20Δέχεται πίεση έως και 1.000 τόνων

21

Για να είναι σωστά τα γράμματα, κάθε κομμάτι ασήμι δέχεται πίεση έως και 1.000 τόνους. Το αποτέλεσμα είναι τα γράμματα Bugatti να έχουν πάχος 2,1 χιλιοστά.

22Χρησιμοποιείται ειδικό σμάλτο με ανόργανες ενώσεις

23

Η επίστρωση σμάλτου για τα σήματα της Bugatti είναι απαλλαγμένο από τοξικά υλικά, οπότε αντί για μόλυβδο, το σμάλτο περιέχει πυριτικά άλατα και οξείδια. Αυτό προκαλεί τη σύντηξη του σμάλτου με το ασήμι όταν θερμαίνεται.

24Η διαδικασία σμάλτου δίνει πραγματικά στο σήμα την κυρτή καμπυλότητα του

25

Το σήμα της Bugatti έχει μια ελαφριά καμπυλότητα με αυτό να μην επιτυγχάνεται κατά τη διαδικασία κοπής ή κατά την διαδικασία πίεσης. Η καμπυλότητα δημιουργείται λόγω του τύπου του σμάλτου και της θερμότητας που χρησιμοποιείται κατά τη διαδικασία της σμάλτωσης. Έτσι το σήμα αποκτά μια τρισδιάστατη αίσθηση στην όψη.