Η Renault μέσω του Gilles Le Borgne, του επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης, έκανε γνωστό πως δεν θα αναπτύξει νέους diesel κινητήρες. Ο Le Borgne σε πρόσφατη συνέντευξή του ξεκαθάρισε πως δεν έχουν στα πλάνα τους να αναπτύξουν νέους κινητήρες πετρελαίου, συμπληρώνοντας πως η εταιρία θα συνεχίσει να προσφέρει τους τωρινούς της diesel κινητήρες στα μοντέλα της, μέχρι αυτοί να μην πληρούν τα πρότυπα εκπομπών.

Σύμφωνα με τον Le Borgne, η Renault έχει επιλέξει να μην επενδύσει στην ανάπτυξη νέων πετρελαιοκινητήρων αλλά νέων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο θα κυκλοφορήσει το 2021 και θα αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Megane eVision Concept.

Το Groupe Renault δεσμεύεται να μηδενίσει τις εκπομπές CO2 μέχρι το 2050 στην Ευρώπη, ενώ μέχρι το 2030 στοχεύει να περιορίσει τις εκπομπές CO2 στο 50% της επίδοσης που είχε το 2010.

Μέχρι το 2022, όλα τα νέα μοντέλα του Groupe Renault που θα πωλούνται θα έχουν τουλάχιστον μία ηλεκτρική ή εξηλεκτρισμένη έκδοση, σε μία αγορά που σε 5 χρόνια από σήμερα, το 50% των αυτοκινήτων που θα πωλούνται θα είναι είτε ηλεκτρικά είτε υβριδικά.