Η SSC ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως κατάφερε με το Tuatara να σημειώσει νέο ρεκόρ τελικής ταχύτητας αυτοκινήτου παραγωγής. Συγκεκριμένα στις 10 Οκτωβρίου σε έναν κλειστό δρόμο 11 χιλιομέτρων λίγο έξω από το Λας Βέγκας των ΗΠΑ, σε τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Route 160 μεταξύ Λας Βέγκας και Pahrump, κατάφερε να πιάνει ταχύτητα 331,15 μιλίων ανά ώρα ή αν προτιμάς 532,93 χλμ/ώρα, κινούμενο προς τη μια κατεύθυνση του δρόμου.

Όπως ορίζουν οι κανονισμοί, το αυτοκίνητο κάλυψε την ίδια απόσταση και από την αντίθετη κατεύθυνση, πιάνοντας τα 301,07 μίλια/ώρα (484,53 χλμ/ώρα) και έτσι βγήκε ο μέσος όρος, ο οποίος χαρίζει στο Tuatara τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής.

Συγκεκριμένα το αμερικάνικο hypercar με οδηγό τον Oliver Webb, κατάφερε να πιάσει κατά μέσο όρο τα 316,11 μίλια (508,73 χλμ/ώρα), σπάζοντας έτσι το ρεκόρ της Koenigsegg Agera RS, η οποία στην ίδια ευθεία το 2017 έπιασε τα 446,97 χλμ/ώρα.

Ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν το ρεκόρ, συγκρίνοντας το video του Tuatara με αυτό της Koenigsegg Agera RS, ενώ ορισμένοι ανέλυσαν και στοιχεία από το Google Maps διαπιστώνοντας πως η ταχύτητα που αξιώνεται πως κινούνταν το αυτοκίνητο δεν ταιριάζει με την απόσταση που διανύει. Επίσης ορισμένοι πρόσεξαν πως SSC έκανε θαμπή την ένδειξη του κοντέρ του αυτοκινήτου στο επίσημο video που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ανανέωση: H SSC εξέδωσε ένα δελτίο τύπου στο οποίο υποστηρίζει πως πέτυχε το ρεκόρ, αλλά αναφέρει πως η “απεικόνιση της ταχύτητας στο video ήταν λάθος”. Έτσι ετοιμάζει το σωστό video το οποίο θα το δώσει στη δημοσιότητα μόλις αυτό είναι έτοιμο.