Η Koenigsegg Agera RS έκανε νέο ρεκόρ τελικής ταχύτητας με 446,97 χλμ/ώρα! [w/video]

Σχετικά άρθρα

Αυτό που περίμενες από τον Christian von Koenigsegg έγινε πραγματικότητα. Βλέπεις η Koenigsegg κατάφερε να σημειώσει νέο ρεκόρ τελικής ταχύτητας με την Agera RS, την ίδια που πριν ένα μήνα έκανε ρεκόρ στο 0-400-0 χλμ/ώρα.

Πίσω από το τιμόνι της βρέθηκε ο Niklas Lilja, ο εργοστασιακός οδηγός της Koenigsegg, ο οποίος σε μια ευθεία του αυτοκινητοδρόμου Route 160 μεταξύ Las Vegas και Pahrump κατάφερε να πιάσει τελική ταχύτητα 446,97 χλμ/ώρα, σημειώνοντας έτσι νέο ρεκόρ τελικής ταχύτητας αυτοκινήτου παραγωγής.

Η δοκιμή έγινε δύο φορές, μια ανά κατεύθυνση του δρόμου. Την πρώτη φορά το αυτοκίνητο έπιασε τα 436,44 χλμ/ώρα, ενώ την δεύτερη τα 457,94 χλμ/ώρα. Έτσι βγήκε ο μέσος όρος από τις δύο μετρήσεις όπου έδειξε μέση ωριαία ταχύτητα της τάξεως των 446,97 χλμ/ώρα που αποτελεί νέο ρεκόρ τελικής ταχύτητας αυτοκινήτου παραγωγής.

Η Koenigsegg δήλωσε πως η Agera RS φορούσε τα Michelin Pilot Sport Cup 2 ελαστικά, τα ίδια που φορούν οι Agera RS παραγωγής. Το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε από το 2010 η Bugatti Veyron Super Sport με 431,07 χλμ/ώρα.

[Ευχαριστώ για το tip, Δημήτρη]

ΠηγήKoenigsegg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...