Κατά την ανακοίνωση των τελευταίων οικονομικών αποτελεσμάτων της Toyota, ο πρόεδρος της ιαπωνικής εταιρίας έκανε ένα ασυνήθιστο σχόλιο για απευθείας ανταγωνιστή της, την Tesla.

Η Toyota στοχεύει να πουλά 500.000 ηλεκτρικά οχήματα ετησίως το 2025, με τον Akio Toyoda να δηλώνει ότι μπορεί η Toyota να χάνει από την Tesla σε ότι αφορά την χρηματιστηριακή της αξίας, αλλά δεν θα πρέπει να υποτιμάτε το γεγονός ότι η ιαπωνική εταιρία έχει κατασκευάσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Χαρακτηριστικά, ο εγγονός του ιδρυτή της Toyota δήλωσε:

Είμαι διστακτικός να το πω αυτό, η υπόθεση της Tesla, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την αναλογία, είναι σαν μια κουζίνα και ένας σεφ. Δεν έχουν δημιουργήσει ακόμα μια πραγματική επιχείρηση στον πραγματικό κόσμο. Προσπαθούν να ανταλλάξουν συνταγές.

Ο σεφ λέει “Η συνταγή μας θα γίνει το πρότυπο του κόσμου στο μέλλον!” Στην Toyota, έχουμε μια πραγματική κουζίνα και έναν πραγματικό σεφ, και δημιουργούμε ήδη τα πιάτα. Υπάρχουν πελάτες, που είναι πολύ επιλεκτικοί για το τι τους αρέσει να τρώνε, κάθονται μπροστά μας και τρώνε ήδη τα πιάτα μας.

Χάνουμε όταν πρόκειται για την τιμή της μετοχής, όμως, όσον αφορά τα προϊόντα, έχουμε ένα πλήρες μενού που θα επιλέξουν οι πελάτες.

Πέρυσι η Tesla πούλησε 367.500 αυτοκίνητα, μόλις το 3,4% των αυτοκινήτων που πούλησε η Toyota (10,74 εκατομμύρια).