Η Maserati Fuoriserie, το τμήμα εξατομίκευσης της ιταλικής εταιρίας, παρουσίασε το Project Rekall, που αντλεί έμπνευση από την θρυλική Shamal, η οποία κυκλοφόρησε από το 1990 έως το 1996 σε μόλις 369 μονάδες.

Πρακτικά, το ιδιαίτερο αυτό project αποτελεί μια restomod έκδοση του μοντέλου, με την Maserati να το χρησιμοποιεί για την προώθηση του τμήματος εξατομίκευσης δείχνοντας “τις άπειρες δυνατότητες” του.

Τα σχέδια δείχνουν ένα concept που μπορούν οι πελάτες να κάνουν πραγματικότητα, με την Maserati να μην σκοπεύει να το παρουσιάσει ως αυτοκίνητο παραγωγής.


Το Project Rekall έχει την υποστήριξη της Garage Italia, με το αυτοκίνητο να διαθέτει σύγχρονες πινελιές, συνδυάζοντας φουτουριστικά και ρετρό στοιχεία. Υπάρχουν LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, εξαιρετικά αιχμηρά άκρα και ζάντες εμπνευσμένες από την Maserati.

Όπως και στο εξωτερικό, το εσωτερικό του Project Rekall διατηρεί την ίδια γενική διάταξη καμπίνας του Shamal, εκσυγχρονισμένο με ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό σύμπλεγμα ψηφιακών οργάνων και εξαιρετικά άνετα bucket καθίσματα.