Στα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας η Honda παρουσίασε την 11η γενιά του Civic σε μορφή πρωτοτύπου, ωστόσο ο σχεδιασμός του μοντέλου θα περάσει πρακτικά αυτούσιος στην έκδοση παραγωγής. Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρία, ο σχεδιασμός της sedan έκδοσης του μοντέλου χαρακτηρίζεται ως “πιο πολυτελής, λεπτός και ελαφρύς” από αυτόν της 10ης γενιάς, και αναμφισβήτητα είναι λιγότερο αντισυμβατικός και εκκεντρικός. Με πρώτη όψη στερείται ταυτότητας, αλλά σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο.

Στο παραπάνω video θα δεις τον επικεφαλής του προϊοντικού σχεδιασμού της Honda Αμερικής, Gary Robinson, να μιλά για όλες τις λεπτομέρειες του δημοφιλέστατου μοντέλου. Η Honda δεν έχει ανακοινώσει τις διαστάσεις του νέου Civic, αλλά αρκείται στο να δηλώσει ότι το ύψος του έχει μειωθεί, ενώ παράλληλα έχει αυξηθεί το πλάτος του. Επιπλέον, οι μπροστά κολόνες έχουν μετατοπιστεί προς τα πίσω, αυξάνοντας έτσι την ορατότητα του οδηγού και των επιβατών.

Τέλος, για το εσωτερικό η Honda έχει δώσει στη δημοσιότητα μόνο μια rendering φωτογραφία, η οποία δείχνει ένα εργονομικό και λιτό ταμπλό. Σε αυτό, ξεχωρίζει η οθόνη αφής 9 ιντσών στο κέντρο του, το τριάκτινο τιμόνι, όπως επίσης οι αλουμινένιες και μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες.