Η Tesla ανακοίνωσε σήμερα πως ανακαλεί 9.537 Model X και Model Y. Συγκεκριμένα ανακαλούνται 9.136 Model X, παραγωγής μεταξύ 17 Σεπτεμβρίου 2015 και 31 Ιουλίου 2016, στα οποία η επένδυση της οροφής μπορεί να έχει κολληθεί χωρίς πρώτα να έχει χρησιμοποιηθεί αστάρι. Έτσι ενδέχεται η επένδυση της οροφής να ξεκολλήσει, ακόμη και κατά την διάρκεια οδήγησης, αυξάνοντας τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.

Η δεύτερη ανάκληση αφορά 401 Model Y, παραγωγής 2020, στα οποία τα μπουλόνια που συνδέουν τον μπροστινό άνω βραχίονα της ανάρτησης και την άρθρωση του συστήματος διεύθυνσης να μην έχουν σφιχτεί σωστά, με αποτέλεσμα ο άνω βραχίονας ενδεχομένως, να αποσυνδεθεί από το ακραξόνιο.

Σύμφωνα με την Tesla δεν έχουν αναφερθεί ατυχήματα ή τραυματισμοί που να συνδέονται τα παραπάνω προβλήματα.

Στις σχετικές ειδήσεις η Tesla σχεδιάζει να ξεκινήσει την κατασκευή φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα το 2021, με στόχο να επεκτείνει τις πωλήσεις της στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Για τον σκοπό αυτό, η Tesla θα επενδύσει 42 εκατ. γιουάν (5,36 εκατ. ευρώ) σε ένα νέο εργοστάσιο για την κατασκευή των φορτιστών στην Σαγκάη. Το εργοστάσιο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο και θα μπορεί να παράγει 10.000 φορτιστές ετησίως.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Κίνας προσφέρει μεγάλες επιδοτήσεις για την απόκτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς επιθυμεί να μειώσει τη ρύπανση που προέρχονται από τα αυτοκίνητα βενζίνης και πετρελαίου. Παράλληλα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ήδη επεκτείνει το εθνικό δίκτυο σημείων φόρτισης, ώστε να δοθεί ένα επιπλέον κίνητρο αγοράς στους καταναλωτές για την απόκτηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου.