Ο σχεδιαστής του νέου Ford GT πουλά το αυτοκίνητο του

Σχετικά άρθρα

Όταν η Ford άνοιξε τις παραγγελίες του GT, μια από τις αυστηρές προϋποθέσεις για να κάνει κάποιος δικό του το αυτοκίνητο ήταν να μην πουλήσει το αυτοκίνητο μέσα σε διάστημα δύο χρόνων, ώστε η Μπλε Οβάλ εταιρία να διασφαλίσει ότι κανείς δεν θα αγοράσει το GT αποκλειστικά και μόνο για το κέρδος. Τα χρόνια περνούν, και τα πρώτα “μεταχειρισμένα” Ford GT βγαίνουν στην αγορά.

Το συγκεκριμένο ανήκει στον Moray Callum, ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας σχεδιασμού του Ford GT και ήταν υπεύθυνος για τη συνολική εμφάνιση του οχήματος. Από το 2017 έχει διανύσει μόλις 204 μίλια (328 χλμ.), και είναι βαμμένο στο Liquid Red χρώμα, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν γκρι και άσπρες δερμάτινες επενδύσεις.

Το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο από την αμερικάνικη αντιπροσωπεία Canepa, χωρίς να γίνεται γνωστή η τιμή που ζητά ο Callum για να το αποχωριστεί. Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις δεν θα πουληθεί για λιγότερο από 700.000 δολάρια.

Να θυμίσω ότι μηχανικά, το Ford GT παίρνει κίνηση από τον biturbo 3,5-λίτρων V6 EcoBoost κινητήρα απόδοσης 656 ίππων στις 6.250 σ.α.λ., με την ροπή του να φτάνει τα 745 Nm στις 5.900 σ.α.λ.

ΠηγήCanepa

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...