Η BMW έχει δεχτεί έντονη κριτική σχετικά με την απόφασή της να τοποθετήσει τεράστιες γρίλιες σε αρκετά νέα της μοντέλα, όπως η 4-Series, X7, 7-Series, M3, M4 και iX.

Ο Christopher Weil, ο επικεφαλής εξωτερικού σχεδιασμού της γερμανικής εταιρίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα ρωτήθηκε για το εάν ο ίδιος υποστηρίζει την απόφαση ορισμένων ιδιοκτητών αυτοκινήτων της BMW να αλλάξουν την γρίλια με μια μικρότερη, μιας και αρκετοί βελτιωτικοί οίκοι προσφέρουν τέτοιες λύσεις.

1

Όπως είπε ο Weil:

Μπορεί κανείς να παραμετροποιήσει την BMW του όπως επιθυμεί. Να βάλει νέες ζάντες, ακόμη και να αλλάξει την γρίλια και τους προφυλακτήρες. Αυτό είναι “ok” από εμένα. Νομίζω πως είναι cool.

Μου αρέσει η ιδέα της παραμετροποίησης. Την βλέπουμε κυρίως κόσμο της μοτοσυκλέτας όπου υπάρχει μεγάλη παραμετροποίηση. Αλλά αν άνθρωποι σκέφτονται πως “μπορούμε να βελτιώσουμε ένα αυτοκίνητο, μπορούμε να το κάνουμε διαφορετικό” ή να διακοσμήσουν το αυτοκίνητό τους με τα δικά τους θέλω, φυσικά και πρέπει να το κάνουν.

Είναι παράξενο να βλέπεις ένα υψηλόβαθμο στέλεχος μιας από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου να μιλά ανοικτά για την aftermarket σκηνή, αφού οι περισσότεροι αποφεύγουν να το κάνουν.

Ο Weil υπερασπίστηκε και αυτός τον σχεδιασμό της νέας 4άρας, λέγοντας πως οι φωτογραφίες και τα video την αδικούν, προτρέποντας τον κόσμο να πάει να δει από κοντά στο αυτοκίνητο και τότε θα διαπιστώσει πως ο σχεδιασμός του θα του αρέσει. Όπως τονίζει ο Weil, το να ωθεί κανείς τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου στα όρια, είναι καλό πράγμα.