Binotto: Ο Leclerc μπορεί να γίνει “αδιαμφισβήτητος ηγέτης” σαν τον Schumacher

Σχετικά άρθρα

Ο Mattia Binotto σε δηλώσεις του ανέφερε πως είναι πεπεισμένος πως ο Charles Leclerc μπορεί να γίνει ο “ξεκάθαρος αδιαμφισβήτητος ηγέτης” για τη Ferrari στη Formula 1 όπως ήταν ο Michael Schumacher, πιστεύοντας ότι υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ των δύο οδηγών.

Ο Leclerc έχει σημειώσει μέχρι σήμερα 2 νίκες με την Scuderia, με την οποία έχει υπογράψει συμβόλαιο έως το 2024. Σύμφωνα με τον Binotto, θα μπορούσαν να γίνουν συγκρίσεις μεταξύ της αναγέννησης που έγινε στο Maranello κατά την άφιξη του Michael Schumacher στην ομάδα το 1996, και αυτό που συμβαίνει σήμερα γύρω από τον Leclerc.

Κάνω συγκρίσεις συχνά, νομίζω ότι υπάρχουν ομοιότητες, χωρίς αμφιβολία. Η Ferrari εκείνη την περίοδο, 1995-2000, επένδυε, όπως κάνουμε και εμείς σήμερα. Επενδύουμε σε τεχνολογίες και σε ανθρώπους, προσλαμβάνοντας και νέους μηχανικούς.

Αν κοιτάξω τη Ferrari τα τελευταία χρόνια, έχουμε απασχολήσει πολλούς νέους μηχανικούς, οι οποίοι σήμερα αρχίζουν να γίνονται τα θεμέλιά μας.

Ο Michael ήταν ηγέτης ως οδηγός εκείνη την εποχή. Νομίζω ότι σήμερα έχουμε τον Charles. Προφανώς δεν είναι τόσο έμπειρος όσο ο Michael, γιατί δεν είναι παγκόσμιος πρωταθλητής, ενώ ο Michael ήταν.

Έχουμε έναν ξεκάθαρο ηγέτη στη πίστα ως οδηγό. Νομίζω ότι είναι επίσης σημαντικό. Νομίζω ότι υπάρχει η δέσμευση ολόκληρης της εταιρείας να προσπαθήσει να χτίσει έναν νέο κύκλο νικών στο μέλλον.

Ο Charles είναι πολύ νεότερος σε σύγκριση με την ηλικία του Michael όταν ήρθε στη Ferrari. Χρειάζεται να αναπτυχθεί μαζί με την ομάδα. Η μελλοντική επιτυχία της Ferrari θα εξαρτηθεί κατά κάποιον τρόπο από τον τρόπο που θα συμπεριφέρεται ο Charles ως ηγέτης.

Θεωρώ πως ο Michael ήταν ήδη ηγέτης όταν ήρθε στη Ferrari, ενώ ο Charles αναπτύσσεται ως ηγέτης, αλλά αναπτύσσεται καλά.

Παρότι η Ferrari φέτος δεν έχει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, ο Leclerc έχει καταφέρει να ανέβει στο βάθρο δύο φορές και να βρίσκεται στην 6η θέση του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει σχεδόν τους τριπλάσιους βαθμούς από τον Sebastian Vettel. Ο Binotto θεωρεί πως ο Leclerc φέτος έχει καλύτερη πορεία σε σχέση με πέρυσι, όπου τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος.

Φέτος ο Charles οδήγησε ακόμα καλύτερα από ό, τι πέρυσι και αυτό γιατί με ένα δύσκολο μονοθέσιο που έχει φέτος, ήταν δυνατός, συνεπής, ήταν σε θέση να προσαρμοστεί στις διάφορες πίστες, προσπαθώντας να πάρει τα μέγιστα του μονοθεσίου.

Ο τρόπος που προχώρησε ήταν ο γιατί πλέον μπορεί καταλαβαίνει τα ελαστικά και μπορεί να τα διαχειρίζεται καλύτερα, όχι μόνο στις κατατακτήριες, όπου είναι πολύ δυνατός, αλλά και στον ρυθμό του αγώνα.

Ως οδηγός ανέπτυξε πολλά. Νομίζω ότι είναι πιο δυνατός, σε σύγκριση με αυτό που ήταν. Έχει περισσότερες εμπειρίες, όχι μόνο ως οδηγός, αλλά νομίζω ότι και ως άνθρωπος έχει ωριμάσει.

Είναι πολύ συνδεδεμένος και αφοσιωμένος στην ομάδα και πιστεύω ότι οι άνθρωποι της Ferrari το αισθάνονται. Μου αρέσει ο τρόπος που είναι μέλος της οικογένειάς μας. Είναι πραγματικά ο σωστός τρόπος δράσης και εκτιμώ τη δέσμευσή του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...