Η Kia Ευρώπης ολοκλήρωσε μια σειρά αναβαθμίσεων στο εργοστάσιο παραγωγής οχημάτων και κινητήρων της στη πόλη Zilina της Σλοβακίας. Οι τροποποιήσεις είναι το αποτέλεσμα μιας επένδυσης 70 εκατομμυρίων ευρώ που έκανε η Kia φέτος, προετοιμάζοντας το εργοστάσιο για την παραγωγή των νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης και υβριδικών κινητήρων της εταιρείας.

Έτσι, εκτός από την παραγωγή και την συναρμολόγηση του νέου βενζινοκινητήρα, η επένδυση στη Zilina επιτρέπει στο εργοστάσιο της Kia να κατασκευάσει πλέον κινητήρες βενζίνης μικρής χωρητικότητας, υψηλής απόδοσης, συμβατούς με υβριδικό σύνολο, σε τρεις γραμμές παραγωγής κινητήρων. Η τέταρτη γραμμή είναι αφιερωμένη στον νέο “Smartstream” πετρελαιοκινητήρα, 1,6-λίτρων

Η επένδυση επιτρέπει επίσης τη παραγωγή του νέου κινητήρα βενζίνης 1,5-λίτρων της οικογένειας “Kappa” και του 1,6-λίτρων T-GDi (Turbocharged Gasoline Direct injection), της οικογένειας “Gamma”. Αυτοί θα στηρίξουν τη στρατηγική της “υβριδικοποίησης” της γκάμας, και της μείωσης των εκπομπών της εταιρείας στην Ευρώπη.

Και οι δύο νέοι κινητήρες έχουν σχεδιαστεί για να ενσωματώσουν το 48V ήπιο-υβριδικό σύστημα EcoDynamics+ της Kia.