Ο Frank Stephenson, ο διάσημος σχεδιαστής αυτοκινήτων που έχει υπογράψει τον σχεδιασμό πολλών αυτοκινήτων, από την McLaren P1, την Maserati MC12 και το Ford Escort Cosworth, μέχρι το Fiat 500, τα σύγχρονα Mini και τη Ferrari F430, στο πιο πρόσφατο video που δημοσίευσε στο κανάλι του στο YouTube, αναλύει και κρίνει τον σχεδιασμό του Tesla Cybertruck.

Ο σχεδιασμός του pickup μοντέλου της Tesla έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια από όταν παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2019, αλλά ο κόσμος φαίνεται πως το έχει λατρέψει, μιας και η Tesla έχει δεχτεί ήδη 650.000 κρατήσεις για το Cybertruck.

Όπως θα δεις στο video, ο Stephenson δηλώνει πως δεν του αρέσει το Cybertruck, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “το Cybertruck μας δείχνει ένα μέλλον που δεν θέλω να ζήσω”.

Πρόσθεσε πως ο σχεδιασμός του μιμείται κάπως αυτόν του Citroen Karin που παρουσιάστηκε το 1980, αλλά στα μάτια του το γαλλικό μοντέλο φαίνεται πιο φουτουριστικό από το ηλεκτρικό pickup της Tesla, το οποίο το βρίσκει “κρύο και απρόσωπο”. Επικριτικός ήταν και για τον σχεδιασμό του εσωτερικού του Cybertruck, χαρακτηρίζοντάς το ως κρύο, απομονωμένο και αντι-περιβαλλοντολογικό.

Για την επιλογή της Tesla να τοποθετήσει στο Cybertruck πάνελ από ανοξείδωτο χάλυβα και αλεξίσφαιρα τζάμια, ο Stephenson είπε πως τα χαρακτηριστικά αυτά μας δείχνουν ένα μέλλον που θα είναι μη ασφαλές, παρανοϊκό, σχεδόν δυστοπικό, όπου οι ιδιοκτήτες ενός αυτοκινήτου θα θέλουν να αισθάνονται προστατευμένοι από τη φύση, αντί να αισθάνονται ένα με αυτή.

Συμφωνείς με τις απόψεις του Stephenson; Εσύ πως κρίνεις τον σχεδιασμό του Cybertruck;