Το κράνος του Sebastian Vettel πουλήθηκε €225.000

Σχετικά άρθρα

“Μαζί ως ένα” είναι το μήνυμα που στόλιζε το ειδικό κράνος του Sebastian Vettel, το οποίο ο Γερμανός φόρεσε στο φετινό GP της Τουρκίας και στο GP του Μπαχρέιν. Με αυτόν τον τρόπο ο οδηγός της Ferrari θέλησε προωθήσει ένα μήνυμα διαφορετικότητας και ένταξης, ενώ παράλληλα αποτίει φόρο τιμής στην διάσημη πιλότο, Amelia Earhart, δίνοντας στο κράνος το όνομα Diversity (Ποικιλία).

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής εμπιστεύτηκε για άλλη μια φορά στον γραφίστα Jens Munser για τον σχεδιασμό του κράνους του, το οποίο απεικονίζει ένα πλήθος με διαφορετικά χαρακτηριστικά, τα χρώματα του ουράνιου τόξου, καθώς και ένα φόντο που ξεκινά άσπρο και καταλήγει σε μαύρο, με το επιλεγμένο μήνυμά του να βρίσκεται στο πάνω μέρος.

Αυτό ήταν το motto της πρωτοπόρου αεροπόρου, Amelia Earhart, και αναγράφει:

Χωρίς σύνορα, μόνο ορίζοντες – μόνο ελευθερία.

Ο Vettel διατηρεί στη συλλογή του όλα τα κράνη του που φόρεσε στην καριέρα του στην Formula 1, εκτός από τρία που έχει χαρίσει σε φίλους και ένα που έδωσε στον φιλανθρωπικό οργανισμό της Red Bull, Wings For Life, κατά τη διάρκεια της θητείας του με την ομάδα.

https://youtu.be/FEpP1Sa5V_g

Το Diversity είναι το μοναδικό κράνος που δεν θα κρατήσει από την εξαετή θητεία του στη Ferrari, καθώς το έβγαλε σε δημοπρασία με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για δύο φιλανθρωπικά ιδρύματα που συνεργάζονται με παιδιά στην Ουγκάντα (Children A Chance) και το Τόγκο (Smiles For Togo).

Η δημοπρασία ξεκίνησε στις 3 Δεκεμβρίου και ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά, με το υψηλότερο bid να φτάνει το αστρονομικό πόσο των €225.000, και αποτελεί ρεκόρ για ποσό που έχει διατεθεί για ένα κράνος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...