Όπως ανακοίνωσε η Ολύμπια Οδός από τα μεσάνυχτα της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς προς Παρασκευή 1/1/2021, οι οδηγοί θα δουν μειώσεις στις τιμές των διοδίων της τάξης των 0,10 – 0,20 ευρώ ανά διέλευση.

Οι τιμές αυτές υπολογίζονται βάσει του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Σεπτεμβρίου 2020 και αφορούν σε όλους τους σταθμούς διοδίων και σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων κατά περίπτωση, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.

Ειδικά στους μετωπικούς σταθμούς Ελαιώνα και Ρίου η μείωση αφορά όλες τις κατηγορίες οχημάτων. Με τις νέες τιμές το ταξίδι Αθήνα – Πάτρα για ένα ΙΧ επιβατικό διαμορφώνεται στα 11,50 ευρώ (από 11,80 ευρώ), ενώ στις κατηγορίες 3 και 4 η μείωση για το ίδιο ταξίδι είναι 0,50 ευρώ και 0,60 ευρώ αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι για τους συνδρομητές Ολυμπία Pass οι τελικές τιμές διαμορφώνονται χαμηλότερα, καθώς απολαμβάνουν τις εκπτώσεις του κλιμακωτού προγράμματος Value ανάλογα με τις διελεύσεις που πραγματοποιούν σε ένα μήνα.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η Ολύμπια Οδός στην ανακοίνωσή της, πολύ σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία το νέο σύστημα χιλιομετρικής χρέωσης Hybrid, με το οποίο οι κάτοχοι Ολυμπία Pass θα πληρώνουν μόνο για τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει.