Ολυμπία Οδός: Μειώσεις στις τιμές των διοδίων από 1 Ιανουαρίου

Σχετικά άρθρα

Όπως ανακοίνωσε η Ολύμπια Οδός από τα μεσάνυχτα της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς προς Παρασκευή 1/1/2021, οι οδηγοί θα δουν μειώσεις στις τιμές των διοδίων της τάξης των 0,10 – 0,20 ευρώ ανά διέλευση.

Οι τιμές αυτές υπολογίζονται βάσει του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Σεπτεμβρίου 2020 και αφορούν σε όλους τους σταθμούς διοδίων και σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων κατά περίπτωση, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.

Ειδικά στους μετωπικούς σταθμούς Ελαιώνα και Ρίου η μείωση αφορά όλες τις κατηγορίες οχημάτων. Με τις νέες τιμές το ταξίδι Αθήνα – Πάτρα για ένα ΙΧ επιβατικό διαμορφώνεται στα 11,50 ευρώ (από 11,80 ευρώ), ενώ στις κατηγορίες 3 και 4 η μείωση για το ίδιο ταξίδι είναι 0,50 ευρώ και 0,60 ευρώ αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι για τους συνδρομητές Ολυμπία Pass οι τελικές τιμές διαμορφώνονται χαμηλότερα, καθώς απολαμβάνουν τις εκπτώσεις του κλιμακωτού προγράμματος Value ανάλογα με τις διελεύσεις που πραγματοποιούν σε ένα μήνα.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η Ολύμπια Οδός στην ανακοίνωσή της, πολύ σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία το νέο σύστημα χιλιομετρικής χρέωσης Hybrid, με το οποίο οι κάτοχοι Ολυμπία Pass θα πληρώνουν μόνο για τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα στα πρόστιμα. Big brother για τα ανασφάλιστα οχήματα

Aλλαγές στα πρόστιμα που επιβάλλονται στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και έναν αυτόματο μηχανισμό ο οποίος θα εντοπίζει άμεσα όσα οχήματα...