Η Ολύμπια Οδός (Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα) θα ξεκινήσει την χιλιομετρική χρέωση από την άνοιξη του 2020. Όπως ανακοίνωσε ο CEO της εταιρίας, ο οδηγός θα χρεώνεται με την διέλευση των διοδίων εισόδου το πλήρες αντίτιμο για μια χιλιομετρική ζώνη της εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών, αλλά στην περίπτωση, που εξέλθει νωρίτερα, το σύστημα θα αναγνωρίζει επιστροφή και θα πιστώνει τη διαφορά στον ειδικό πομποδέκτη του οχήματος.

Η λειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος ανατρέπει το σχεδιασμό της προηγούμενης κυβέρνησης για την εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος δορυφορικών διοδίων, συνολικού κόστους περί τα 400 εκατ. ευρώ, στις εθνικές οδούς.

Ήδη υπάρχουν φήμες που θέλουν την τωρινή κυβέρνηση να σκέφτεται να ακυρώσει το ηλεκτρονικό σύστημα αναλογικής χρέωσης διοδίων της προηγούμενης κυβέρνησης, αφού η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του συστήματος, παρά το γεγονός πως ο διαγωνισμός έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί και προσωρινός ανάδοχος του έργου έχει κηρυχθεί σχήμα στο οποίο συμμετέχουν οι εταιρείες ΑΚΤΩΡ, Intrakat, Intrasoft και η ιταλική Autostrade Tech.