Σύντομα ξεκινούν οι εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου 

Σχετικά άρθρα

Το χρονοδιάγραμμα εργασιών του οδικού άξονα Πατρών-Πύργου εξήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Καρτίνη, ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά:

Τώρα δεν τίθεται το θέμα αν θα γίνει ο δρόμος αλλά το πότε θα γίνει κι αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά όλης της χώρας, καθώς έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου.

Αναφερόμενος στις ενέργειες που έκανε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, είπε πως ήρθε σε συνεννόηση με τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG REGIO) και πέτυχε την αλλαγή της στάσης της Επιτροπής για την χρηματοδότηση του έργου πέραν του 2023, καθώς σύμφωνα με την αρχική απόφαση αν δεν ολοκληρώνονταν μέχρι τα τέλη του 2024, η ΕΕ θα ζητούσε να της επιστραφούν τα χρήματα που είχε διαθέσει και επιπρόσθετα όλες οι δαπάνες του έργου θα βάρυναν τους εθνικούς πόρους, με τον κ. Καραμανλή να σημειώνει:

Το γεγονός ότι καταφέραμε να μεταστρέψουμε την απόφαση της Κομισιόν και να δεχθεί την ένταξη του έργου ως “ γέφυρα” στη νέα Προγραμματική Περίοδο, αποτελεί μια τεράστια επιτυχία.

Επισήμανε ότι αφού εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, στην συνέχεια αποφασίσθηκε η επανένταξη του έργου στη σύμβαση παραχώρησης της “Ολυμπίας Οδού” και έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επανένταξη του τμήματος Πάτρα-Πύργος στη σύμβαση παραχώρησης, και πλέον αναμένεται η τελική έγκριση από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν ώστε να έρθει προς κύρωση στη Βουλή η τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης, με τον κ. Καραμανλή να δηλώνει:

Ελπίζουμε πως εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021 η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG COMP) θα έχει απαντήσει θετικά στο αίτημα μας. Στόχος μας, είναι να εκκινήσουν οι εργασίες το συντομότερο.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, έκανε λόγο για διαχρονικές και διακομματικές ευθύνες που υπάρχουν από το 2007 και κάλεσε τον υπουργό Μεταφορών να δεσμευτεί πάνω σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των οδικών έργων Πάτρα-Πύργος, ενώ ζήτησε να ενταχθεί το έργο “Ολυμπία- Βυτίνα- Τρίπολη” στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Φεύγω με τη δέσμευση του υπουργού ότι μέχρι Οκτώβρη του 2024 θα έχει ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος και ελπίζω η γραφειοκρατία των Βρυξελλών δεν θα έχει άλλες καθυστερήσεις. Ο δρόμος αυτός είναι πραγματική καρμανιόλα. Από το 2015 μέχρι τον Αύγουστο του 2020 έχουν σημειωθεί 129 τροχαία ατυχήματα εκ των οποίων τα 51 ήταν θανατηφόρα. Είναι επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθεί επιτέλους ένας σύγχρονος ευρωπαϊκός αυτοκινητόδρομος.

σημείωσε ο κ. Κατρίνης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα στα πρόστιμα. Big brother για τα ανασφάλιστα οχήματα

Aλλαγές στα πρόστιμα που επιβάλλονται στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και έναν αυτόματο μηχανισμό ο οποίος θα εντοπίζει άμεσα όσα οχήματα...