Η BMW M Motorsport παρουσίασε το ενιαίο πρωτάθλημα M2 Cup, ως υποστηρικτική σειρά αγώνων του DTM, με τους οδηγούς του νέου πρωταθλήματος να έχουν στα χέρια τους την M2 CS Racing. Το πρωτάθλημα M2 Cup έχει ως στόχο να δώσει στους νέους οδηγούς την ευκαιρία να αγωνιστούν ο ένας απέναντι στον άλλον στη “σκηνή” του DTM και να αποδείξουν πόσο ταλαντούχοι είναι.

Σε έξι αγώνες DTM, θα διεξαχθούν συνολικά δώδεκα αγώνες του BMW M2 Cup στις ακόλουθες πίστες: Norisring (2-4 Ιουλίου), Lausitzring (23-25 Ιουλίου), Nurburgring (20-22 Αυγούστου), Red Bull Ring (3-5 Σεπτεμβρίου), Assen (17-19 Σεπτεμβρίου) και Hockenheim (1-3 Οκτωβρίου). Οι πιο επιτυχημένοι οδηγοί θα λάβουν υποστήριξη και θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν και με άλλα αγωνιστικά αυτοκίνητα της BMW τα επόμενα χρόνια.


H M2 CS αποτελεί την βάση για την αγωνιστική M2 CS Racing, η οποία αντικαθιστά την M240i Racing. Το αγωνιστικό μεταξύ άλλων φέρει επιθετικό bodykit με μεγάλη πίσω αεροτομή και νέους προφυλακτήρες. Αποδίδει από 280 έως 365 άλογα με 550 Nm ροπής, ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε πρωταθλήματος, με το 3,0-λιτρο κινητήρα να συνδυάζεται με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, Drexter μπλοκέ διαφορικό, σλικ ελαστικά και νέους άξονες κίνησης. Στο εσωτερικό υπάρχει Sabelt Taurus XL κάθισμα, ζώνη ασφαλείας 6 σημείων και αγωνιστικός πίνακας οργάνων.