Η FIA επίκυρωσε το πρόγραμμα αγώνων της F1 για το 2021

Σχετικά άρθρα

Πριν περίπου ένα μήνα, η Formula 1 ανακοίνωσε το πρόγραμμα αγώνων της επόμενης χρονιάς και σήμερα η FIA το επικύρωσε επίσημα. Αυτό σημαίνει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- του χρόνου θα δούμε 23 αγώνες, καθώς η Formula 1 στοχεύει να ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Η επόμενη σεζόν ξεκινά στις 21 Μαρτίου από την Μελβούρνη της Αυστραλίας και θα ολοκληρωθεί στις 5 Δεκεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι.

To 2021, το πρωτάθλημα της Formula 1 θα περιλαμβάνει συνολικά 23 αγώνες, τους περισσότερους στην ιστορία του sport. Πιο συγκεκριμένα, το πλάνο της Liberty Media για την επόμενη χρονιά περιλαμβάνει τους αγώνες του αρχικού προγράμματος του 2020, συν αυτόν στην Jeddah της Σαουδικής Αραβίας.

Ωστόσο αφαιρέθηκε το GP του Βιετνάμ στις 25 Απριλίου που δεν θα διεξαχθεί εξαιτίας των πολιτικών διαταραχών στη χώρα, και για την ώρα παραμένει άγνωστο ποια πίστα/χώρα θα τον αντικαταστήσει. Οι μέχρι σήμερα πιθανές χώρες για να τον αντικαταστήσουν είναι η Τουρκία και η Πορτογαλία, στις πίστες Istanbul Park και Portimao, αντίστοιχα.

Μία εβδομάδα μετά την Αυστραλία, θα διεξαχθεί ο αγώνας του Μπαχρέιν και στις 11 Απριλίου το GP της Κίνας. Στις 9 Μαΐου η Formula 1 θα έρθει στην Ευρώπη για τον αγώνα στην Βαρκελώνη, ενώ στις 23 του ίδιου μήνα θα διεξαχθεί το GP του Μονακό.

Ακολουθούν τα GP στο Μπακού, στο Μόντρεαλ, στο Paul Ricard, στο Red Bull Ring, στο Silverstone, και στη Βουδαπέστη, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Μετά από ένα καλοκαιρινό διάλειμμα τριών εβδομάδων, ο πρώτος -από τους τρεις συνεχόμενους- αγώνας θα γίνει στα τέλη Αυγούστου στην Ολλανδία, μετά στο Βέλγιο, και τέλος στην Ιταλία.

Έπειτα, η F1 θα ταξιδέψει στην Ασία για τα GP στη Ρωσία και στη Σιγκαπούρη, για να ακολουθήσει η Ιαπωνία, όπου θα είναι ο τελευταίος από το ένα ακόμα “triple header”.

Μετά η F1 θα μεταφερθεί στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, για τα GP σε Μεξικό και Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και στην πίστα του Interlagos στη Βραζιλία. Κλείνοντας, θα έχουμε τους δύο αγώνες στη Μέση Ανατολή, σε Σαουδική Αραβία και Άμπου Ντάμπι.

Η Σαουδική Αραβία θα γίνει η 33η χώρα που θα φιλοξενήσει αγώνα της Formula 1, με τους δρόμους να βρίσκονται στις όχθες της Ερυθράς Θάλασσας, παρέχοντας ένα εκπληκτικό παραθαλάσσιο σκηνικό για ένα πλήρες σαββατοκύριακο αγώνων, ψυχαγωγίας και πολιτισμού, που θα λάβει χώρα στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σαουδικής Αραβίας.

Αναλυτικά το καλεντάρι του 2021 είναι το ακόλουθο:

# Αγώνας Πίστα Ημερομηνία
1 GP Αυστραλίας Μελβούρνη 21 Μαρτίου
2 GP Μπαχρέιν Sakhir 28 Μαρτίου
3 GP Κίνας Shanghaï 11 Απριλίου
4 Προς επιβεβαίωση Προς επιβεβαίωση 25 Απριλίου
5 GP Ισπανίας Barcelona 9 Μαΐου
6 GP Μονακό Monte-Carlo 23 Μαΐου
7 GP Αζερμπαϊτζάν Baku 6 Ιουνίου
8 GP Καναδά Montreal 13 Ιουνίου
9 GP Γαλλίας Paul Ricard 27 Ιουνίου
10 GP Αυστρίας Red Bull Ring 4 Ιουλίου
11 GP Βρετανίας Silverstone 18 Ιουλίου
12 GP Ουγγαρίας Budapest 1 Αυγούστου
13 GP Βελγίου Spa 29 Αυγούστου
14 GP Ολλανδίας Zandvoort 5 Σεπτεμβρίου
15 GP Ιταλίας Monza 12 Σεπτεμβρίου
16 GP Ρωσίας Sotchi 26 Σεπτεμβρίου
17 GP Σιγκαπούρης Marina Bay 3 Οκτωβρίου
18 GP Ιαπωνίας Suzuka 10 Οκτωβρίου
19 GP Αμερικής Austin 24 Οκτωβρίου
20 GP Μεξικό Mexico 31 Οκτωβρίου
21 GP Βραζιλίας Interlagos 14 Νοεμβρίου
22 GP Σαουδικής Αραβίας Jeddah 28 Νοεμβρίου
23 GP Άμπου Ντάμπι Yas Marina 5 Δεκεμβρίου

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...