F1: Ακυρώθηκε το Grand Prix στο Βιετνάμ για το 2021

Σχετικά άρθρα

Σε λίγες ώρες, η Formula 1 θα παρουσιάσει το επίσημο πρόγραμμα αγώνων για το 2021, αλλά πριν λίγα λεπτά έγινε γνωστό ότι το GP στο Βιετνάμ ακυρώθηκε. Ο πρώτος αγώνας στην ασιατική χώρα είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 3 με 5 Απριλίου του 2020, αλλά εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού αυτός αρχικά αναβλήθηκε, και τελικά ακυρώθηκε από το φετινό καλεντάρι.

Ωστόσο, κατά τον αρχικό προγραμματισμό της σεζόν του 2021 η Formula 1 είχε συμπεριλάβει τον αγώνα στην πρωτεύουσα της χώρας, στο Ανόι, και σύμφωνα με το προσωρινό πρόγραμμα είχε οριστεί να διεξαχθεί στις 25 Απριλίου. Ωστόσο, πριν λεπτά έγινε γνωστό ότι εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας που επικρατεί στη χώρα, ο αγώνας του 2021 δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η ακύρωση δεν σχετίζεται με την πανδημία της νόσου Covid-19, δεδομένου του σχετικά χαμηλού επιπέδου μόλυνσης στο Βιετνάμ σε σύγκριση με άλλες χώρες όπου θα διεξαχθούν αγώνες. Η απουσία του Βιετνάμ θα αφήσει ένα κενό στο προσωρινό ημερολόγιο μεταξύ του κινεζικού Grand Prix στις 11 Απριλίου και του Ισπανικού Grand Prix στις 9 Μαΐου και θα μειώσει τους αγώνες σε 22.

Ωστόσο, η F1 παραμένει αισιόδοξη ότι θα βρεθεί κάποια χώρα/πίστα να αντικαταστήσει το Βιετνάμ, ώστε να πραγματοποιηθούν 23 αγώνες. Μια ακόμα μεγάλη αλλαγή για το 2021, που αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο είναι πως το Βραζιλιάνικο Grand Prix θα παραμείνει στην πίστα του Interlagos στο Σάο Πάολο για ένα ακόμη έτος, παρά τα σχέδια του να μετακομίσει στο Ρίο, και στη νέα πίστα που κατασκευάζεται εκεί. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων, όμως, είναι πολύ οριακό, γι’αυτό και επιλέχθηκε να γίνει ένας ακόμα αγώνας στο Interlagos.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα