Binotto: Έχω την πλήρη υποστήριξη της διοίκησης. Θέλουμε να επιστρέψουμε στις κορυφαίες τρεις ομάδες το 2021

Σχετικά άρθρα

Ο Mattia Binotto, το αφεντικό της ομάδας της Ferrari στη Formula 1, δήλωσε πως εξακολουθεί να απολαμβάνει την πλήρη υποστήριξη από την διοίκηση της Scuderia, παρά το γεγονός πως φέτος ήταν η χειρότερη σεζόν της ομάδας τα τελευταία 40 χρόνια, αφού τερμάτισε 6η στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Όπως είπε ο Binotto, στόχος είναι να επιστρέψουν το 2021 ανάμεσα στις τρεις πρώτες ομάδες.

Δεν υπάρχουν αλλαγές στα σχέδιά μας, ούτε αλλαγές στο μέλλον μας. Η αποχώρηση του Louis Camilleri δεν θα επηρεάσει την ομάδα. Έχω την πλήρη εμπιστοσύνη και την πλήρη υποστήριξη τόσο του προέδρου John Elkann, όσο και του αντιπροέδρου Piero Ferrari,

τόνισε ο Binotto, αλλά αναγνώρισε πως θα μπορούσε να χάσει στη δουλειά του εάν δεν υπάρξει εμφανής πρόοδος.

Ξέρω ότι ο χρόνος μου δεν είναι σίγουρα άπειρος. Γνωρίζω πολύ καλά το γεγονός ότι ως ομάδα πρέπει να βελτιωθούμε και εγώ να κάνω καλά την δουλειά του επικεφαλής στις επόμενες σεζόν.

Είμαι σίγουρος ότι η φετινή χρονιά θα μας κάνει δυνατότερους για το μέλλον. Η τρίτη θέση δεν είναι αδύνατη. Νομίζω πως αυτός πρέπει να είναι ο ελάχιστος στόχος μας για την επόμενη σεζόν.

Δεν θα είναι εύκολο, αλλά έχουμε σημειώσει πρόοδο με έναν νέο κινητήρα. Τον έχουμε δοκιμάσει σε πάγκο δοκιμών και λειτουργεί πολύ καλά. Έχει σημαντική βελτίωση σε σχέση με τον φετινό.

Νομίζω πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί από πλευράς μονάδας ισχύος το 2021. Δεν θα έχουμε τον πιο αδύναμο κινητήρα του grid.

Ωστόσο τόνισε πως η Mercedes θα είναι το ίδιο δυνατή με φέτος, ξεκαθαρίζοντας πως η Ferrari δεν θα μπορεί να την ανταγωνιστεί για το πρωτάθλημα:

Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Η διαφορά με την καλύτερη ομάδα σήμερα [Mercedes] είναι πολύ μεγάλη. Θα είναι πολύ δυνατή και του χρόνου.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν δεν έφεραν πολλές αναβαθμίσεις επειδή σίγουρα επικεντρώθηκαν στο μονοθέσιο του 2021. Έτσι περιμένω πως η Mercedes θα είναι δυνατή, πολύ δυνατή, για ακόμη μια χρονιά. Θεωρώ πως δεν θα υπάρξει καμία έκπληξη. Θα ήταν μη ρεαλιστικό να πούμε πως του χρόνου θα μπορούμε να δώσουμε την μάχη για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...