Ο CEO της Ferrari αποχώρησε από την εταιρία, θετικός στον κορωνοϊό

Σχετικά άρθρα

Ο Louis Camilleri, o CEO της Ferrari ανακοίνωσε πως αποχωρεί άμεσα από την Scuderia για προσωπικούς λόγους, καθώς έχει προσβληθεί από την Covid-19 και πέρασε αρκετό διάστημα στο νοσοκομείο, αλλά πλέον αναρρώνει στο σπίτι του και βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Ο Camilleri αποχώρησε και από την θέση του προέδρου που κατείχε στην Philip Morris International Inc, με τον Έλληνα CEO της, Αντρέ Καλαντζόπουλο να γίνεται ο πρόεδρος της Philip Morris πριν από την ετήσια συνεδρίαση των μετόχων της εταιρίας τον Μάιο. Μέχρι τότε τα χρέη του προέδρου θα τα εξασκεί ο Lucio Noto, ενώ νέος CEO της Philip Morris θα γίνει ο Jacek Olczak.

Ο Camilleri ανέλαβε την θέση του CEO της Ferrari μετά τον θάνατο του Sergio Marchionne, με τον πρόεδρο της Ferrari, John Elkann, να αναλαμβάνει τον ρόλο του CEO της Ferrari μέχρι να ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του Camilleri.

Σε δήλωση του ο 65χρονος Camilleri αναφέρει:

Η Ferrari υπήρξε μέρος της ζωής μου και το να υπηρετήσω ως CEO της ήταν ένα μεγάλο προνόμιο. Ο θαυμασμός μου για τους εξαιρετικούς άντρες και γυναίκες στο Maranello, για το πάθος και την αφοσίωση που δείχνουν σε ό,τι κάνουν, δεν έχει όρια. Είμαι περήφανος για τα πολυάριθμα επιτεύγματα της εταιρείας από το 2018 και γνωρίζω ότι τα καλύτερα χρόνια της Ferrari δεν έχουν ακόμη έρθει.

Για την Philip Morris είπε:

Παραιτούμαι με την πεποίθηση ότι η εταιρεία είναι σε εξαιρετική θέση για να ολοκληρώσει το όραμά της χωρίς καπνό.

Ο John Elkann από την μεριά του είπε:

Θα ήθελα να εκφράσω τις πιο ειλικρινείς ευχαριστίες μας στον Louis για την αδιάλειπτη αφοσίωσή του ως CEO από το 2018 και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μας από το 2015,

Το πάθος του για τη Ferrari ήταν απεριόριστο και υπό την ηγεσία του η εταιρεία επιβεβαίωσε περαιτέρω τη θέση της ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, αξιοποιώντας την πραγματικά μοναδική κληρονομιά της και την αδιάλειπτη αναζήτηση για αριστεία. Ευχόμαστε σε αυτόν και την οικογένειά του μια μακρά και ευτυχισμένη συνταξιοδότηση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα