Εκτός από την έκδοση παραγωγής του I.D Vizzion, η Volkswagen ετοιμάζει και ένα μεγαλύτερο αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν που θα τοποθετηθεί απέναντι από το Tesla Model S.

Η παραγωγή του θα γίνεται στο κύριο εργοστάσιο της εταιρίας στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας και θα βασίζεται στην MEB πλατφόρμα. Η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου ID Vizzion θα αντικαταστήσει το Passat και αναμένεται στην αγορά το 2023. Το μεγάλο σεντάν θα κυκλοφορήσει έως το 2025.

Στις σχετικές ειδήσεις το VW Group εγκαινίασε ένα νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης ειδικά για την ηλεκτροκινητικότητα, στο Hefei, της επαρχίας Anhui, στην Κίνα. Ταυτόχρονα, η κοινοπραξία JAC Volkswagen μετονομάστηκε σε Volkswagen Anhui, με τη Volkswagen να επενδύει ένα δισ. ευρώ, ανεβάζοντας το ποσοστό της στο νέο σχήμα στο 75% και αποκτώντας τον έλεγχο διαχείρισης.

Τα μελλοντικά προϊόντα της νέας εταιρείας θα βασίζονται στην MEB πλατφόρμα, με σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη με νέα προϊόντα που θα αξιοποιούν παγκόσμιες συνέργειες του VW Group. Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Volkswagen Anhui αναμένεται να βγει από τη γραμμή παραγωγής το 2023.

Στο Hefei, η έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων, η διασφάλιση ποιότητας, η δημιουργία και δοκιμές πρωτότυπων έως τη γραμμή παραγωγής, θα ενωθούν σε μία εγκατάσταση που θα καλύπτει ολόκληρη τη βιομηχανική αλυσίδα, με πρόσληψη 500 μηχανικών και σχεδιαστών σε βάθος πενταετίας.

Το 2021 θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση του μετασχηματισμού της Volkswagen Anhui, με την επέκταση των υποδομών και του εξοπλισμού για τις γραμμές παραγωγής, συν την κατασκευή εργαστηρίου μπαταριών, καθώς και μονάδας δοκιμών οχημάτων και εξαρτημάτων.

Το εργοστάσιο πλήρους κλίμακας για ηλεκτρικά οχήματα, με μέγιστη παραγωγική ικανότητα 350.000 μονάδες ετησίως, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022, με το πρώτο μοντέλο να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής το 2023.