Η Aston Martin ανακοίνωσε σήμερα πως αποχωρεί ως εργοστασιακή ομάδα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής GT (World Endurance GT Champion) και από τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans.

Η βρετανική εταιρία συμμετείχε 9 χρόνια ως εργοστασιακή ομάδα στο WEC και δηλώσει πως θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις πελατειακές ομάδες που θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Intercontinental GT Challenge, GT World Challenge, IMSA Weathertech Sportscar Championship και Super GT Championship με τις αγωνιστικές Vantage.

Η Aston Martin ήταν ένας από τους τρεις κατασκευαστές αυτοκινήτων που συμμετείχαν στο WEC από την θέσπισή του το 2012. Μέσα σε αυτά τα 9 χρόνια σημείωσε 47 νίκες και 103 βάθρα, πήρε 9 πρωταθλήματα στη κατηγορία της και 4 νίκες στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans.

Εκτός WEC, οι πελατειακές ομάδες κατέγραψαν 62 νίκες και 157 βάθρα, συμμετέχοντας σε 323 αγώνες σε όλο τον κόσμο. Συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των δύο παγκόσμιων πρωταθλημάτων της Aston Martin Racing, οι αγωνιστικές Vantage κατέκτησαν διεθνώς 26 πρωταθλήματα.

H Aston Martin υποστηρίζει πως πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση προκειμένου να επικεντρωθεί πλήρως στη Formula 1, μιας και όπως γνωρίζεις από του χρόνου η Racing Point μετονομάζεται σε Aston Martin.