Ford και Mahindra δεν προχωρούν σε κοινοπραξία στην Ινδία

Σχετικά άρθρα

Το 2019 η Ford είχε συζητήσεις με την ινδική Mahindra για την δημιουργία μιας κοινοπραξίας στην χώρα της δεύτερης, με την Μπλε Οβάλ εταιρία να κατείχε το 49% των μετοχών σε αυτή τη κοινοπραξία και η Mahindra το υπόλοιπο 51%.

Η κοινοπραξία, αξίας 275 εκατομμυρίων δολαρίων, θα ήταν υπεύθυνη για την κατασκευή τριών νέων οχημάτων, ξεκινώντας από ένα μεσαίου μεγέθους βασισμένο σε πλατφόρμα της Mahindra, ενώ αργότερα θα κατασκεύαζε και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ωστόσο λόγω της κρίσης που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός, οι δύο εταιρίες έκαναν γνωστό πως τελικά δεν θα προχωρήσουν στη συγκεκριμένη κοινοπραξία.

Η Ford λέει πως οι τρέχουσες επιχειρήσεις της στην Ινδία θα συνεχιστούν, προσθέτοντας πως αξιολογεί ενεργά τις επιχειρήσεις της σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, προκειμένου να κατανείμει κεφάλαια με τρόπους που προωθούν το σχέδιο της για επίτευξη περιθωρίου κέρδους 8% και για τη δημιουργία σταθερών ισχυρών ελεύθερων ταμειακών ροών.

Η Ford έχει υπογράψει στρατηγική συμφωνία με τη Mahindra από το 2017 και οι δύο εταιρίες κατασκευάζουν από κοινού τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στη χώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...