Το 2019 η Ford είχε συζητήσεις με την ινδική Mahindra για την δημιουργία μιας κοινοπραξίας στην χώρα της δεύτερης, με την Μπλε Οβάλ εταιρία να κατείχε το 49% των μετοχών σε αυτή τη κοινοπραξία και η Mahindra το υπόλοιπο 51%.

Η κοινοπραξία, αξίας 275 εκατομμυρίων δολαρίων, θα ήταν υπεύθυνη για την κατασκευή τριών νέων οχημάτων, ξεκινώντας από ένα μεσαίου μεγέθους βασισμένο σε πλατφόρμα της Mahindra, ενώ αργότερα θα κατασκεύαζε και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ωστόσο λόγω της κρίσης που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός, οι δύο εταιρίες έκαναν γνωστό πως τελικά δεν θα προχωρήσουν στη συγκεκριμένη κοινοπραξία.

Η Ford λέει πως οι τρέχουσες επιχειρήσεις της στην Ινδία θα συνεχιστούν, προσθέτοντας πως αξιολογεί ενεργά τις επιχειρήσεις της σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, προκειμένου να κατανείμει κεφάλαια με τρόπους που προωθούν το σχέδιο της για επίτευξη περιθωρίου κέρδους 8% και για τη δημιουργία σταθερών ισχυρών ελεύθερων ταμειακών ροών.

Η Ford έχει υπογράψει στρατηγική συμφωνία με τη Mahindra από το 2017 και οι δύο εταιρίες κατασκευάζουν από κοινού τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στη χώρα.