Ο θρύλος του Dakar Rally, Hubert Auriol, ο οποίος έγινε o πρώτος αγωνιζόμενος που κέρδισε τον διάσημο αγώνα με μηχανή και αυτοκίνητο, πέθανε σε ηλικία 68 ετών. Οι διοργανωτές των αγώνων επιβεβαίωσαν τα νέα την Κυριακή το απόγευμα, και ο -επικεφαλής του φετινού αγώνα- Stephane Peterhansel απέτισε φόρο τιμής σε έναν αγωνιζόμενο που ήταν ένα “φως καθοδήγησης” σε όλη την ιστορία του αγώνα.

Σε δήλωση τους οι διοργανωτές είπαν:

Ενέπνευσε γενιές αναβατών και οδηγών και υπήρξε αναπόσπαστο μέρος του Rally Dakar καθ ‘όλη τη διάρκεια της ιστορίας του

Ο Auriol, που υπέφερε από καρδιαγγειακή νόσο για μεγάλο χρονικό διάστημα, νοσηλεύτηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2020, αφού είχε μολυνθεί από την Covid-19. Ενώ υποβλήθηκε σε θεραπεία για τον κορωνοϊό τελικά πέθανε χθες, 10 Ιανουαρίου 2021, λόγω καρδιαγγειακού προβλήματος.

Ο Γάλλος έλαβε για πρώτη φορά μέρος στο rally Dakar το 1979, το πρώτο που διοργανώθηκε, και κέρδισε τον αγώνα 3 φορές. Πρώτα στην κατηγορία των μηχανών το 1981, και επανέλαβε την επιτυχία του με δύο τροχούς το 1983, πριν μεταβεί στην κατηγορία των αυτοκινήτων και κερδίσει τον αγώνα το 1992.

Μετά την αγωνιστική του καριέρα, ο Auriol ήταν ο επικεφαλής του Rally Dakar για 10 χρόνια, με τον πρόεδρος της FIA, Jean Todt να εκφράζει τα συλλυπητήρια του.