Η Samsung ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με τις Audi, BMW, Ford και Genesis, προκειμένου τα κινητά της τηλέφωνα από τον Αύγουστο το 2021, να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ψηφιακό κλειδί, μέσω της τεχνολογίας Ultra Wideband (UWB), αρκεί βέβαια το αυτοκίνητο να υποστηρίζει τέτοια λειτουργία.

Έτσι το κινητό τηλέφωνο ξεκλειδώνει την πόρτα του αυτοκινήτου, χωρίς να χρειάζεται η παρουσία του κανονικού κλειδιού, με το κινητό να μην απαιτείται να βγει από την τσάντα ή την τσέπη του χρήστη. Η Samsung τονίζει πως θα συνεργαστεί και με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες στον τομέα αυτό.

Ο τεχνολογικός κολοσσός αναφέρει πως έχει επεκτείνει την λειτουργία της SmartThings εφαρμογής στα αυτοκίνητα, με τους ιδιοκτήτες να μπορούν να ενεργοποιήσουν/απενεργοποιήσουν από απόσταση τα αυτοκίνητά τους, αλλά και να επιλέξουν τις ρυθμίσεις που επιθυμούν στο σύστημα κλιματισμού.

Επίσης η Samsung συνεργάστηκε στενά με την Google ώστε να βελτιώσουν το Android Auto. Έτσι έχει δημιουργηθεί μια νέα, πιο άνετη, οικεία και διαισθητική διεπαφή, ενώ συνεργάζεται και με την SmartThings εφαρμογή, επιτρέποντας στον χρήστη να ελέγχει τις “έξυπνες” συσκευές του σπιτιού μέσω της οθόνης του αυτοκινήτου του, με την λειτουργία Coming Home να μπορεί να ανοίγει αυτόματα την πόρτα του γκαράζ, να ρυθμίσει αυτόματα τον θερμοστάτη του καλοριφέρ αλλά και να ανάβει τα φώτα του σπιτιού.