Η VW αντιμέτωπη με πρόστιμο 100 εκατ. ευρώ λόγω μη επίτευξης του στόχου εκπομπών CO2

Σχετικά άρθρα

Τo VW Group έκανε γνωστό σήμερα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα της επιβάλει κατά πάσα πιθανότητα πρόστιμο ύψους 100 εκατ. ευρώ επειδή δεν κατάφερε να πιάσει τους στόχους μείωσης των εκπομπών CO2 του 2020.

Συγκεκριμένα το VW Group κατάφερε να μειώσει τις μέσες εκπομπές CO2 της στην Ε.Ε κατά περίπου 20% στα 99,8 γρ/χλμ, αλλά έχασε τον στόχο για περίπου 0,5 γρ/χλμ, κάτι που θα μεταφραστεί σε πρόστιμο περίπου 100 εκατ. ευρώ. Ο CEO της VW, Herbert Diess αναφέρει στο σχετικό δελτίο τύπου της γερμανικής εταιρίας:

Χάσαμε για λίγο τον στόχο του 2020, κυρίως λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού,

συμπληρώνοντας πως ελπίζει η VW να επιτύχει τους στόχους του 2021, μιας και μέσα στο έτος οι εταιρίες του VW Group θα κυκλοφορήσουν αρκετά νέα αμιγώς ηλεκτρικά αλλά και plug-in υβριδικά μοντέλα.

Εν τω μεταξύ, οι άλλες δύο γερμανικές εταιρίες, η Daimler και η BMW κατάφεραν να πιάσουν τους στόχους εκπομπών CO2 του 2020, χάρη στην αύξηση των πωλήσεων των υβριδικών τους μοντέλων.

Η Volkswagen όπως και οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν να μειώσουν την παραγωγή των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης και αναδιαμορφώνουν τις μονάδες παραγωγής προκειμένου να κατασκευάσουν περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Στο πλαίσιο της ευθυγράμμισης των απαιτήσεων των ευρωπαϊκών αρχών, σκοπεύει έως το 2030 οι πωλήσεις των ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων να αναλογούν στο 60% των συνολικών της πωλήσεων, από 40% του προηγούμενου στόχου της. Επίσης θέλει να πουλήσει 26 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030.

Η Volkswagen συνεχίζει να προωθεί τον μετασχηματισμό της βιομηχανίας. Το 2015, ξεκινήσαμε τη μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη ηλεκτρική επίθεση στον κλάδο. Υπερβαίνοντας σημαντικά τους στόχους CO2, δείξαμε ότι η εταιρία βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Το 2021, θα συνεχίσουμε να επιταχύνουμε τη μετάβαση προς την ηλεκτρική κινητικότητα με νέα μοντέλα,

κατέληξε ο Diess.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto από την Keyvany

Η Keyvany έχει ετοιμάσει ένα ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto. Το ονομάζει Keytoro και αποτελείται από νέους προφυλακτήρες, νέο καπό, πλαϊνές ποδιές, αεροτομή,...

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Skoda Vision Gran Turismo concept

Το δικό της Vision GT πρωτότυπο παρουσίασε η Skoda που και σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το Gran Turismo 7. Το πρωτότυπο αντλεί έμπνευση από το...