Ο Jenson Button επέστρεψε στη Williams

Σχετικά άρθρα

21 χρόνια το πρώτο του συμβόλαιο με την Williams Racing, ο Jenson Button, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009, επιστρέψει στο Grove, ως “Ανώτερος Σύμβουλος”. Η συμφωνία της Williams με τον Button θα είναι πολυετής, με τον Βρετανό να οδηγεί για λογαριασμό της ομάδας το 2000, έχοντας ως teammate τον Ralf Schumacher.

Στη συνέχεια πήγε στις Benetton/Renault, BAR, Honda, McLaren και Brawn, κατακτώντας με την τελευταία τον παγκόσμιο τίτλο. Κατά την διάρκεια της καριέρας του έχει κερδίσει 15 Grand Prix, έχει ανέβει 50 φορές στο βάθρο, έχει πάρει 8 pole positions, έχει πετύχει 8 φορές τον ταχύτερο γύρο και έχει συμμετάσχει σε 309 GP, εκκινώντας στα 306 εξ’αυτών.

Ως μέρος του ρόλου του στην Williams, ο Button θα προσφέρει την εμπειρία που έχει αποκτήσει μετά από 30 χρόνια στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, παρέχοντας συμβουλές και καθοδήγηση στην ομάδα, υποστηρίζοντας παράλληλα την ανάπτυξη των οδηγών και των ακαδημιών της. Καθ’όλη τη σεζόν του 2021, ο Button θα παρακολουθήσει αρκετά Grand Prix από τα paddock της Williams, συμμετέχοντας και σε ορισμένες εκδηλώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Button θα υποστηρίξει επίσης τις δραστηριότητες της Williams στα ΜΜΕ αλλά και σε επίπεδο μάρκετινγκ, ενώ θα συνεχίσει να εργάζεται ως ειδικός αναλυτής στο Sky Sports F1, παράλληλα με τον νέο του ρόλο στην ομάδα της Williams.

Ο Jenson Button δήλωσε:

Είμαι πολύ χαρούμενος που για άλλη μια φορά μπορώ να πω ότι έχω υπογράψει στην Williams. Όταν ήμουν 19 χρονών ήταν μια στιγμή που άλλαξε τη ζωή μου και, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια, νιώθω πως δεν έφυγα ποτέ. Ο Sir Frank Williams έδειξε πίστη σε μένα, κάτι για το οποίο θα του είμαι αιώνια ευγνώμων.

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που έχω την ευκαιρία να επιστρέψω και να βοηθήσω την ομάδα καθώς προσπαθεί για άλλη μια φορά να φέρει επιτυχίες. Πρέπει να γίνει πολλή σκληρή δουλειά, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το μέλλον είναι απίστευτα λαμπρό για αυτήν την φανταστική ομάδα και ανυπομονώ να ξεκινήσω.

Ο Jost Capito ο νέος CEO της Williams Racing, είπε:

Η επιστροφή του Jenson είναι ένα ακόμη θετικό βήμα που θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε ως ομάδα τόσο εντός όσο και εκτός πίστας. Ο Jenson ήταν πάντα φίλος της ομάδας και γι ‘αυτό είναι υπέροχο να τον καλωσορίσω πίσω στην οικογένεια της Williams.

Το 2000, ο Sir Frank είδε το πολλά υποσχόμενο ταλέντο που είχε ο Jenson ως οδηγός και του έδωσε την πρώτη του ευκαιρία στην F1. Ακολούθησε μια λαμπρή καριέρα που κατέληξε στη δόξα του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Πιο πρόσφατα, έχει δείξει την ευφυΐα του τόσο στον κόσμο των επιχειρήσεων όσο και στον κόσμο των τηλεοπτικών εκπομπών και παραμένει μια ευρέως σεβαστή φιγούρα στο paddock.

Όλη αυτή η εμπειρία θα προσθέσει ένα άλλο επίπεδο στο μετασχηματισμό μας, τόσο τεχνικά όσο και ως επιχείρηση. Γνωρίζω ότι όλοι στο Grove τρέφουν τεράστιο σεβασμό στο πρόσωπό του για αυτόν και είμαστε στην ευχάριστη θέση να αρχίσουμε να δουλεύουμε μαζί του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr