O Jost Capito νέος CEO της Williams Racing

Σχετικά άρθρα

Η ανασύνταξη της ηγεσίας της Williams στην F1 συνεχίζεται και η βρετανική αγωνιστική ομάδα μόλις ανακοίνωσε ότι ο Jost Capito θα αναλάβει τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου της, από την 1η Φεβρουαρίου 2021.

Ο Capito έχει μεγάλη και ποικίλη καριέρα που εκτείνεται σε τέσσερις δεκαετίες στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και τώρα θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ηγετικής ομάδας της Williams, με την ομάδα να ξεκινά μια νέα εποχή, μετά την πώληση της στην αμερικάνικη Dorilton Capital.

Ο 62χρονος Γερμανός θα αναφέρεται στον Matthew Savage, πρόεδρο της Williams και θα αναλάβει την πλήρη ευθύνη για την καθημερινή λειτουργία της εταιρείας. Ως μέρος αυτού, η Williams ανακοινώνει ταυτόχρονα ότι ο Simon Roberts θα αναλάβει επίσημα το ρόλο του επικεφαλής της ομάδας, αναφερόμενος στον Capito.

Ο Jost ξεκίνησε την καριέρα του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό στα μέσα της δεκαετίας του 1970, τρέχοντας με μηχανές και κατέληξε να κερδίζει την κατηγορία φορτηγών του Rally Paris-Dakar το 1985 με τον πατέρα του, οδηγώντας ένα Mercedes Unimog. Μετά από 5 χρόνια στην BMW M GmbH, το 1989 προσχώρησε στην Porsche για να διαχειριστεί το προγράμματα αγώνων, προτού μετακομίσει στη Sauber Petronas Engineering το 1996, ως μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της.

Στη συνέχεια, το 2001, προσχώρησε στη Ford, όπου πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα ως διευθυντής motorsport της Ford Ευρώπης, και εργάστηκε σε διάφορες κατηγορίες, όπως τη Formula Ford και την F1, με την ομάδα της Jordan, ενώ η φήμη του εκτοξεύτηκε στο WRC. Ο Jost με τη Ford κέρδισε τους τίτλους των κατασκευαστών στο WRC το 2006 και το 2007.

Το 2012, ο Jost εντάχθηκε στη Volkswagen ως διευθυντής των μηχανοκίνητων αθλημάτων, οδηγώντας της σε μια περίοδο κυριαρχίας, που κορυφώθηκε με διαδοχικούς τίτλους στο WRC για τέσσερα χρόνια. Μετά από μια σύντομη θητεία στη McLaren, το 2016 ο Jost επέστρεψε στη Volkswagen και ηγήθηκε του τμήματος Volkswagen R, το οποίο είναι υπεύθυνο για τα αυτοκίνητα επιδόσεων της εταιρείας.

Πλέον, ο Jost Capito επιστρέφει στη Formula 1 με την Williams, και δήλωσε επ’αυτού:

Είναι μεγάλη τιμή για μένα να συμμετάσχω στη Williams Racing σε αυτές τις συναρπαστικές και απαιτητικές στιγμές τόσο για την ομάδα όσο και για τη Formula 1. Είναι τιμή να είμαι μέρος του μέλλοντος αυτής της ιστορικής ομάδας, και αυτή που φέρνει ένα τόσο σημαντικό όνομα στο άθλημα, οπότε προσεγγίζω αυτήν την πρόκληση με μεγάλο σεβασμό και με τεράστια χαρά.

Ο Matthew Savage, πρόεδρος της Dorilton Capital, σχολίασε:

Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Jost Capito ως νέο CEO της Williams Racing. Είναι ένας έμπειρος και ανταγωνιστικός άνθρωπος, ο οποίος έχει χτίσει ομάδες που κερδίζουν και είναι ο ίδιος νικητής. Καταλαβαίνει την κληρονομιά της Williams και θα συνεργαστεί καλά με την ομάδα για την επίτευξη του στόχου μας να επιστρέψουμε στο προσκήνιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα