To SSC Tuatara έπιασε 460,43 χλμ/ώρα, και έγινε το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής

Σχετικά άρθρα

Η SSC North America πήγε στην ευθεία 3,7 χλμ. του διαστημικού κέντρου Kennedy και κατάφερε να πιάσει με την Tuatara μέση μέγιστη ταχύτητα 282,9 μιλίων/ώρα (455,3 χλμ/ώρα), σπάζοντας το ρεκόρ που κατείχε από το 2017 η Koenigsegg Agera RS, με 277,9 μίλια/ώρα (446,97 χλμ/ώρα).

Πιο συγκεκριμένα η Tuatara έπιασε τα 286,1 μίλια/ώρα (460,4 χλμ/ώρα) προς την μια κατεύθυνση (νότο), και τα 279,7 μίλια/ώρα (450,1 χλμ/ώρα) προς την αντίθετη κατεύθυνση (βορρά). Οι δοκιμές γίνονται προς τις δύο κατευθύνσεις και βγαίνει ο μέσος όρος ώστε να απαλειφθούν μεταβλητές, όπως οι ασυνέπειες του ανέμου και της επιφάνειας.

Το αυτοκίνητο διέθετε εξοπλισμό τηλεμετρίας από τέσσερις διαφορετικούς προμηθευτές για να εξασφαλιστεί η ακρίβεια και η εγκυρότητα του αποτελέσματος, το οποίο όμως δεν έχει πιστοποιηθεί ακόμα επίσημα. Πιο συγκεκριμένα, της Racelogic (VBox), της Life Racing, της Garmin, και της IMRA (International Mile Racing Association).

Με τα 282,9 μιλίων/ώρα η Tuatara έγινε το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, και σε αντίθεση με την προσπάθεια στη Νεβάδα, πίσω από το τιμόνι δεν βρέθηκε ένας επαγγελματίας οδηγός, αλλά ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου. Ο λόγος για τον δρ. Larry Caplin, ο οποίος δήλωσε:

Πήρα μια γεύση της πλήρους ισχύος στην έβδομη και τελευταία δοκιμή. Είμαι ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω για να σπάσω τα 300 μίλια/ώρα.

Η Tuatara ήταν προδιαγραφών παραγωγής και ταυτόσημη με το αυτοκίνητο που θα παραδίδεται στους πελάτες. Φορούσε Michelin Pilot Sport Cup 2 και έτρεξε με ένα μείγμα καυσίμου E85, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά από άλλους κατασκευαστές, όπως η Koenigsegg, για να αυξήσει την απόδοση του κινητήρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Nio και CATL συνεργάζονται για μπαταρίες με μεγαλύτερο κύκλο ζωής

Η Nio ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με την CATL για την ανάπτυξη μπαταριών μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, ως μέρος των προσπαθειών τους για να μειώσουν...

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...
Autoblog.gr