Η SSC ετοιμάζει υβριδική έκδοση του Tuatara

Σχετικά άρθρα

Ο CEO της SSC North America, Ο Jerod Shelby αποκάλυψε πως ετοιμάζει μια υβριδική έκδοση του Tuatara που θα φέρει ηλεκτροκινητήρες στους μπροστά τροχούς, καθιστώντας το μοντέλο τετρακίνητο.

Ο Shelby δεν αποκάλυψε πόσα άλογα θα παράγει το μοντέλο, το οποίο θα έχει διαφορετικό όνομα από το Tuatara και η παραγωγή του -που αναμένεται να ξεκινήσει το 2025- θα περιοριστεί σε μερικές δεκάδες.

Παράλληλα ο Shelby είπε πως το SSC Tuatara Striker θα παρουσιαστεί στο φετινό Pebble Beach. Η έκδοση θα επικεντρώνεται στην κάθετη αεροδυναμική δύναμη, μιας και λόγω του νέου bodykit με τεράστια πίσω ενεργή αεροτομή, το αυτοκίνητο μπορεί να παράγει τρεις φορές περισσότερη κάθετη αεροδυναμική δύναμη στα 258 χλμ/ώρα, αγγίζοντας τα 500 κιλά

Το 54,6% της κάθετης αεροδυναμικής παραγόμενης δύναμης αναπτύσσεται στον πίσω άξονα και το 45,4% στον μπροστινό. Μηχανικά η Tuatara Striker δεν έχει αλλαγές και ο V8 twin-turbo 5,9-λίτρων κινητήρας της αποδίδει 1.750 άλογα. Η παραγωγή της θα ανέλθει σε 100 μονάδες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...