Η Ford ανακοίνωσε πως ήρθε σε συνεργασία με την Google, προκειμένου να αξιοποιήσει τεχνολογίες λογισμικού, τεχνητής νοημοσύνης και υπηρεσιών cloud της δεύτερης, για την ανάπτυξη νέων καταναλωτικών υπηρεσιών και τον εκσυγχρονισμό εσωτερικών λειτουργιών.

Στο πλαίσιο της εξαετούς συνεργασίας τα μοντέλα της Ford και της Lincoln από το 2023, θα διαθέτουν συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με λειτουργικό σύστημα Android, τον Βοηθό Google, τους Χάρτες Google, το Google Play και το cloud της Google που θα επιτρέπει άλλους τύπους υπηρεσιών.

Οι εταιρείες θα δημιουργήσουν επίσης μια ομάδα, την Team Upshift, ώστε να διερευνήσουν τις χρήσεις δεδομένων για την ανάπτυξη νέων λιανικών πωλήσεων, τη δημιουργία νέων προσφορών και άλλες υπηρεσίες για τους πελάτες της Ford.

Οι εταιρείες δεν αποκάλυψαν το ποσό της συμφωνίας, ωστόσο η Google θα έχει έσοδα από τις υπηρεσίες cloud, τις εφαρμογές και τα τέλη αδείας για κάθε αυτοκίνητα που θα πωλείται από τη Ford. Η Μπλε Οβάλ εταιρία ξεκαθάρισε πως τα μοντέλα της θα εξακολουθούν να υποστηρίζουν το Apple CarPlay.

Στις σχετικές ειδήσεις η Ford μας δείχνει την αγωνιστική έκδοση του νέου Bronco που θα συμμετέχουν στο φετινό King of the Hammers.