Η Toyota -σε συνεργασία με την Arctic Trucks- παρουσιάζει το HiLux AT35, που σύμφωνα με την εταιρία είναι το πιο ικανό HiLux του κόσμου.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Arctic Trucks είναι μια διεθνής εταιρεία με έδρα στην Ισλανδία, η οποία ειδικεύεται σε τροποποιήσεις σε τετρακίνητα οχήματα, ώστε να τα κάνει να χρησιμοποιούνται στις πιο δύσκολες συνθήκες, ιδιαίτερα σε πολικές θερμοκρασίες, χιόνι και πάγο.

Το αυτοκίνητο είναι το τελευταίο project των δυο εταιριών στην μακρόχρονη συνεργασία τους, και μηχανικά φορά έναν 2,8-λίτρων D-4D diesel κινητήρα απόδοσης 204 ίππων στις 3.000 σ.α.λ. με 500 Nm ροπής με 1.600 σ.α.λ., ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Το HiLux Arctic Trucks AT35 έρχεται με πλήρη εργοστασιακή εγγύηση από την Toyota και διαθέτει νέες ρυθμίσεις στις αναρτήσεις, με αμορτισέρ της Bilstein, που αυξάνουν την άρθρωση του εμπρός άξονα κατά 40 χλστ. και του πίσω κατά 20 χλστ. Επιπλέον, φορά τεράστια ελαστικά 35 ιντσών BFGoodrich KO2 All-Terrain, με ζάντες διαστάσεων 17×10.

Αυτό έχει αποτέλεσμα η απόσταση από το έδαφος να έχει αυξηθεί κατά 65 χλστ., χαρίζοντας στο αυτοκίνητο εκπληκτικές γωνίες προσέγγισης, διαφυγής και ράμπας. Έχει μεικτό φορτίο 3,5 τόνους και στον βασικό εξοπλισμό συναντάμε μεταξύ άλλων LED προβολείς, χρωμιομένα διακοσμητικά και πίσω LED φώτα.

Το κιτ της μετατροπής είναι ήδη διαθέσιμο στους αντιπροσώπους της Toyota στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το κόστος του να ανέρχεται σε £18.780 (περίπου €21.400 με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες), χωρίς ΦΠΑ.