Παύση των συνομιλιών μεταξύ Apple με Hyundai/Kia για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Σχετικά άρθρα

Μια διαφορετική τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της Apple, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, τα στελέχη του ομίλου της Hyundai και της Apple διέκοψαν τις συνομιλίες σχετικά με την πιθανή συνεργασία τους.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι επαφές σταμάτησαν από την πλευρά της Apple καθώς η εταιρία φέρεται να ενοχλήθηκε από την τεράστια δημοσιότητα που πήρε η είδηση των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών. Και αυτό γιατί η αμερικάνικη εταιρία -γνωστή για την μυστικοπάθεια της- προσπαθεί επί χρόνια να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η διαδικασία εξέλιξης του αυτοκινήτου της.

Δεν είναι σαφές εάν -ή πότε- θα ξαναρχίσουν οι οι συζητήσεις μεταξύ της Apple και της Hyundai, αλλά φαίνεται ότι η Apple δεν βιάζεται. Σύμφωνα με την ίδια υπάρχουν λίγες αυτοκινητοβιομηχανίες με την ικανότητα και την δυνατότητα μαζικής κατασκευής οχημάτων, και είναι άγνωστο πόσες από αυτές θα ενδιαφέρονταν να συνεργαστούν με την Apple.

Εκτός αυτού, φαίνεται ότι υπάρχουν διαφωνίες και μέσα στον όμιλο της Hyundai για το ενδεχόμενο της συνεργασίας με την Apple. Πιο συγκεκριμένα και όπως έχει διαρρεύσει μέχρι σήμερα, αν ο κορεάτικος όμιλος συμφωνούσε με την Apple, η Kia θα επωμιζόταν την ευθύνη για την παραγωγή του αυτοκινήτου της Apple, στο εργοστάσιό της στην πολιτεία της Georgia, των Η.Π.Α. Αυτό ίσως αποτελούσε αντικείμενο διαμάχης μεταξύ Hyundai και KIA.

Ένα βασικό ερώτημα για τη βιομηχανία είναι πόσο σοβαρά βλέπει η Apple το ενδεχόμενα να τεθεί απέναντι στην Tesla, στην General Motors και σε άλλους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων, και αν -τελικά- χρειάζεται έναν καθιερωμένο κατασκευαστή για να μπορεί να αναπτύξει το δικό της προϊόν.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Η Stellantis επενδύει €100 εκατ. για νέα μπαταρία του Fiat 500e

Η Stellantis ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 100 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή μιας νέας μπαταρίας για το Fiat 500e, που θα αυξήσει την αυτονομία...