Μια διαφορετική τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της Apple, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, τα στελέχη του ομίλου της Hyundai και της Apple διέκοψαν τις συνομιλίες σχετικά με την πιθανή συνεργασία τους.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι επαφές σταμάτησαν από την πλευρά της Apple καθώς η εταιρία φέρεται να ενοχλήθηκε από την τεράστια δημοσιότητα που πήρε η είδηση των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών. Και αυτό γιατί η αμερικάνικη εταιρία -γνωστή για την μυστικοπάθεια της- προσπαθεί επί χρόνια να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η διαδικασία εξέλιξης του αυτοκινήτου της.

Δεν είναι σαφές εάν -ή πότε- θα ξαναρχίσουν οι οι συζητήσεις μεταξύ της Apple και της Hyundai, αλλά φαίνεται ότι η Apple δεν βιάζεται. Σύμφωνα με την ίδια υπάρχουν λίγες αυτοκινητοβιομηχανίες με την ικανότητα και την δυνατότητα μαζικής κατασκευής οχημάτων, και είναι άγνωστο πόσες από αυτές θα ενδιαφέρονταν να συνεργαστούν με την Apple.

Εκτός αυτού, φαίνεται ότι υπάρχουν διαφωνίες και μέσα στον όμιλο της Hyundai για το ενδεχόμενο της συνεργασίας με την Apple. Πιο συγκεκριμένα και όπως έχει διαρρεύσει μέχρι σήμερα, αν ο κορεάτικος όμιλος συμφωνούσε με την Apple, η Kia θα επωμιζόταν την ευθύνη για την παραγωγή του αυτοκινήτου της Apple, στο εργοστάσιό της στην πολιτεία της Georgia, των Η.Π.Α. Αυτό ίσως αποτελούσε αντικείμενο διαμάχης μεταξύ Hyundai και KIA.

Ένα βασικό ερώτημα για τη βιομηχανία είναι πόσο σοβαρά βλέπει η Apple το ενδεχόμενα να τεθεί απέναντι στην Tesla, στην General Motors και σε άλλους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων, και αν -τελικά- χρειάζεται έναν καθιερωμένο κατασκευαστή για να μπορεί να αναπτύξει το δικό της προϊόν.