Πωλείται ένα εξαιρετικά σπάνιο Alfa Romeo Disco Volante Spyder

Σχετικά άρθρα

Μια από τις 7 Alfa Romeo Disco Volante Spyder που κατασκεύασε η Carrozzeria Touring Superleggera αναζητά νέο ιδιοκτήτη. Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε κόκκινο χρώμα, είναι το 7ο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε και έχει διανύσει μόλις 3.500 χιλιόμετρα.

Το αυτοκίνητο βασίζεται στην Alfa Romeo 8C Spider, με την Carrozzeria Touring Superleggera να χρειάστηκε περίπου 6 μήνες περίπου και 4.000 ανθρωποώρες για να την κατασκευάσει στο χέρι.

Η Disco Volante Spyder, αντί να κάνει χρήση της υφασμάτινης οροφής του αυτοκινήτου-δότη, διαθέτει δύο πάνελ οροφής από ανθρακονήματα, που ζυγίζουν μόλις 3,5 κιλά το καθένα, για να “γεφυρώσει” το τμήμα μεταξύ του πλαισίου του παρμπρίζ και του πίσω μέρους, το οποίο είναι επίσης από carbon.

Με αυτό το τρόπο δεν γίνεται μόνο εξοικονόμηση βάρους στο πάνω τμήμα του οχήματος (διατηρώντας έτσι το κέντρο βάρους όσο το δυνατόν χαμηλότερα), αλλά επίσης τα πάνελ της οροφής μπορούν να αποθηκευτούν στο μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, μαζί με μία bespoke σειρά αποσκευών.

Μηχανικά δεν αλλάζει κάτι και φορά τον V8 4,7-λίτρων κινητήρα της Maserati, απόδοσης 450 ίππων και το σώμα της είναι χειροποίητο, κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα σειριακό κιβώτιο με paddles στο τιμόνι, που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός μπλοκέ διαφορικού. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4,2 δευτ. έχοντας τελική ταχύτητα 292 χλμ/ώρα.

Πατά πάνω σε αλουμινένιες σφυρήλατες ζάντες 20″ με ελαστικά Pirelli PZero Rosso διαστάσεων 265/30 μπροστά και 285/35 πίσω. Έχει διαστάσεις 4.613 χλστ. μήκος, 2.020 χλστ. πλάτος, 1.335 χλστ. ύψος και μεταξόνιο 2.696 χλστ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα