Η Hyundai Motor ανακοίνωσε πως πλέον δεν βρίσκεται σε συνομιλίες με την Apple για την κατασκευή του ηλεκτρικού, αυτόνομου αυτοκινήτου της δεύτερης, με την ανακοίνωσε να οδηγεί σε μείωση την τιμή των μετοχών της Hyundai κατά 6,2%, χάνοντας 3 δισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία, με την μετοχή της Kia να υποχωρεί κατά 15%, χάνοντας 5,5 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση.

Η ανακοίνωση της Hyundai Motor αναφέρει πως η εταιρία λαμβάνει αιτήματα από πολλές εταιρείες για συνεργασία σε από κοινού ανάπτυξη αυτόνομων, ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί καθώς ακόμα είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο. Επίσης η ανακοίνωση τονίζει πως η Hyundai Motor δεν είναι σε συζητήσεις με την Apple για την ανάπτυξη ενός αυτόνομου ηλεκτρικού αυτοκίνητου.

Στις αρχές Ιανουαρίου, οι μετοχές των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών είχαν σημειώσει αύξηση μετά την ανακοίνωση της Hyundai ότι συζητά με την Apple, αλλά με δεδομένο ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο δεν έχει αποφασιστεί κάτι.

Μέχρι στιγμής φέτος η τιμή των μετοχών της Hyundai έχει αυξηθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20%, ενώ η τιμή των μετοχών της Kia έχει εκτοξευτεί καταγράφοντας αύξηση 40%, μετά από αναφορές ότι οι δύο εταιρίες παραγωγής αυτοκινήτων, ενδέχεται να κατασκευάσουν το αυτοκίνητο της Apple.