Η Tesla επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια στo Βitcoin και το δέχεται πλέον ως τρόπο πληρωμής

Σχετικά άρθρα

Νέο ρεκόρ σημείωσε η αξία του Bitcoin, μετά την ανακοίνωση της Tesla πως επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια σε αυτό τον Ιανουάριο. Η είδηση είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η αξία του Bitcoin στα 44.280 δολάρια.

Το bitcoin έχει ενισχυθεί σχεδόν 50% από τις αρχές του χρόνου, ενώ πέρυσι η τιμή του αυξήθηκε πάνω από 300%. Παράλληλα η Tesla έκανε γνωστό πως θα δέχεται στο εγγύς μέλλον ως τρόπο πληρωμής το Bitcoin. Αυτό θα καταστήσει την Tesla την πρώτη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που αποδέχεται στις πληρωμές της το ψηφιακό νόμισμα.

Αναμένουμε να αρχίσουμε να αποδεχόμαστε το Bitcoin ως μέθοδο πληρωμής για τα προϊόντα μας στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και αρχικά σε περιορισμένη βάση,

αναφέρει η ανακοίνωση της Tesla.

Η Tesla τόνισε πως αγόρασε Βitcoin ώστε να έχει “περισσότερη ευελιξία για να διαφοροποιηθεί περαιτέρω και θα μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις της”, σύμφωνα με τη γνωστοποίηση που υπέβαλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Η κίνηση αυτή έχει εγείρει άμεσα ερωτήματα γύρω από τη συμπεριφορά του CEO Elon Musk στο twitter τις τελευταίες εβδομάδες, όπου του είχε πιστωθεί η αύξηση των τιμών των κρυπτονομισμάτων όπως το Βitcoin και το Dogecoin, με τη δημοσίευση posts για αυτά και ως εκ τούτου ενθαρρύνοντας τον κόσμο να αγοράσουν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...