Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του Duster pickup στη Ρουμανία, η Dacia παρουσίασε σήμερα την επαγγελματική έκδοση του δημοφιλέστατου μοντέλου. Το Duster Commercial είναι ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα (LCV), με τη ρουμάνικη εταιρία να έχει κάνει όλες τις απαραίτητες μετατροπές για να χαρακτηριστεί ως τέτοιο.

1

Για παράδειγμα, έχουν αφαιρεθεί τα πίσω καθίσματα και έτσι έχει δημιουργηθεί ένα ενιαίος, μεγάλος, χώρος φόρτωσης, με μήκος τα 1.505 χλστ. στην δικίνητη έκδοση και 1.557 χλστ. στην τετρακίνητη, ενώ το πλάτος του είναι στα 1.247 χλστ. Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο τα 492 κιλά, ή 1,5 κ.μ. στην δικίνητη έκδοση και 1,31 κ.μ. στην τετρακίνητη έκδοση.

2

Επιπλέον, έχει τοποθετηθεί ένα πάνελ που διαχωρίζει την περιοχή επιβατών από τον χώρο φόρτωσης, το οποίο φέρει τέσσερα άγκιστρα πρόσδεσης και ένα αφαιρούμενο κάλυμμα για το χώρο του φορτίου. Εκτός αυτού, τα παράθυρα των πίσω θυρών πλέον είναι σταθερά και αδιαφανή.

3

Μηχανικά, το Duster Commercial προσφέρεται με δύο κινητήρες βενζίνης και με έναν πετρελαιοκινητήρα. Αυτές είναι οι TCe 90 και TCe 130, μόνο σε δικίνητη επιλογή, και η Blue dCi 115, διαθέσιμη με την κίνηση είτε εμπρός, είτε σε όλους τους τροχούς.