Χθες, 10 Φεβρουαρίου η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (ITC) δικαίωσε την LG Chem, η οποία κατηγορούσε την SK Innovation για κλοπή εμπορικών μυστικών που σχετίζονται με την τεχνολογία μπαταριών EV.

Η ITC δήλωσε ότι θα εκδώσει 10ετή εντολή αποκλεισμού που θα απαγορεύει την εισαγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες ορισμένων μπαταριών ιόντων λιθίου από την SK Innovation.

Ωστόσο, η Αμερική θα επιτρέψει στην τελευταία να εισάγει εξαρτήματα για την εγχώρια παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου και άλλων μερών για την ηλεκτρική έκδοση του F-150 της Ford, για τέσσερα χρόνια, και για τα ηλεκτρικά οχήματα της Volkswagen Αμερικής βασισμένα στην πλατφόρμα MEB για την αγορά της Βόρειας Αμερικής, για δύο χρόνια.

Επιπλέον, η ITC αναφέρει ότι η SK Innovation θα μπορεί να αντικαταστήσει ή να επισκευάσει τις μπαταρίες της στα οχήματα της Kia, που πωλούνται στις ΗΠΑ.

Η παραπάνω εντολή ουσιαστικά απαγορεύει στην Νοτιοκορεάτικη εταιρεία να προμηθεύει μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτός εάν η εταιρεία μπορεί να προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα υλικά από εκεί, κάτι που οι αναλυτές λένε ότι δεν είναι εφικτό.

Η SK Innovation εξέφρασε τη λύπη της για την απόφαση της ITC, αλλά είναι ανακουφισμένη ότι θα συνεχίσει να παρέχει με μπαταρίες τη Ford και τη Volkswagen. Ωστόσο, η ITC είπε ότι η απόφαση θα επιτρέψει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να αναζητήσουν νέους προμηθευτές για αυτά τους τα προϊόντα.