Η LG Chem, ο γίγαντας παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, προχώρησε σε μήνυση κατά της SK Innovation, κατηγορώντας την για κλοπή εμπορικών μυστικών.

Η μήνυση κατατέθηκε στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (ITC), με την LG Chem να κατηγορεί την SK Innovation πως πρώην υπάλληλοί της, που πλέον εργάζονται για την SK Innovation, έχουν κλέψει εμπορικά μυστικά και τα έδωσαν σε αυτή, με την LG Chem να ζητά από την ITC να παγώσει τις εισαγωγές μπαταριών ιόντων λιθίου και τεχνολογιών υποδομής της SK Innovation που παραβιάζουν τα εμπορικά μυστικά της LG Chem στις ΗΠΑ.

Αυτή η μήνυση είναι ένα αναπόφευκτο μέτρο για την προστασία των βασικών μας τεχνολογιών και της πνευματικής ιδιοκτησίας που απορρέουν από μακροχρόνιες έρευνες και τεράστιες επενδύσεις,

ανέφερε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της LG Chem και CEO της Shin Hak Cheol.

Η SK Innovation κατασκευάζει τις μπαταρίες της στη Νότια Κορέα, αλλά από το 2020 θα τις κατασκευάζει και στην Ουγγαρία, ενώ το 2022 θα ξεκινήσει την κατασκευή τους και στις ΗΠΑ. Η SK Innovation απάντησε στη μήνυση της LG Chem λέγοντας πως:

Η εταιρία θα αξιολογήσει την κατάσταση και θα διευκρινίσει τους ισχυρισμούς που προέβαλε η LG Chem μέσω νομικών διαδικασιών.

Η SK Innovation ξεκίνησε την μαζική παραγωγή ηλεκτρικών μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα το 2012 και προμηθεύσει εταιρίες όπως η Kia, VW και η Daimler.

Η LG Chem, προμηθευτής της Hyundai, αναμένει από την ITC να λάβει την τελική της απόφαση το δεύτερο εξάμηνο του 2020.