Η LG Chem μήνυσε την SK Innovation για κλοπή εμπορικών μυστικών

Σχετικά άρθρα

Η LG Chem, ο γίγαντας παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, προχώρησε σε μήνυση κατά της SK Innovation, κατηγορώντας την για κλοπή εμπορικών μυστικών.

Η μήνυση κατατέθηκε στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (ITC), με την LG Chem να κατηγορεί την SK Innovation πως πρώην υπάλληλοί της, που πλέον εργάζονται για την SK Innovation, έχουν κλέψει εμπορικά μυστικά και τα έδωσαν σε αυτή, με την LG Chem να ζητά από την ITC να παγώσει τις εισαγωγές μπαταριών ιόντων λιθίου και τεχνολογιών υποδομής της SK Innovation που παραβιάζουν τα εμπορικά μυστικά της LG Chem στις ΗΠΑ.

Αυτή η μήνυση είναι ένα αναπόφευκτο μέτρο για την προστασία των βασικών μας τεχνολογιών και της πνευματικής ιδιοκτησίας που απορρέουν από μακροχρόνιες έρευνες και τεράστιες επενδύσεις,

ανέφερε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της LG Chem και CEO της Shin Hak Cheol.

Η SK Innovation κατασκευάζει τις μπαταρίες της στη Νότια Κορέα, αλλά από το 2020 θα τις κατασκευάζει και στην Ουγγαρία, ενώ το 2022 θα ξεκινήσει την κατασκευή τους και στις ΗΠΑ. Η SK Innovation απάντησε στη μήνυση της LG Chem λέγοντας πως:

Η εταιρία θα αξιολογήσει την κατάσταση και θα διευκρινίσει τους ισχυρισμούς που προέβαλε η LG Chem μέσω νομικών διαδικασιών.

Η SK Innovation ξεκίνησε την μαζική παραγωγή ηλεκτρικών μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα το 2012 και προμηθεύσει εταιρίες όπως η Kia, VW και η Daimler.

Η LG Chem, προμηθευτής της Hyundai, αναμένει από την ITC να λάβει την τελική της απόφαση το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...